Αύξηση των επιπέδων του κορονοϊού στα λύματα της Θεσσαλονίκης – 50 θετικά σε 1.100 rapid τεστ

  • Γιάννα Σουλάκη
Θεσσαλονίκη
Από τα 1.100 δωρεάν τεστ που έχουν διενεργηθεί από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, θετικά έχουν βγει περισσότερα από 50, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας αμέσως μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησε στην συμπρωτεύουσα με τον δήμαρχο της πόλης, Κωνστανίνο Ζέρβα.

Η Θεσσαλονίκη μπαίνει σε καθεστώς σκληρών περιοριστικών μέτρων, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να αναχαιτιστεί η μεγάλη εξάπλωση του κορονοϊού και της νόσου Covid-19. Μαζί με την Λάρισα και τη Ροδόπη αναμένεται η συμπρωτεύουσα αναμένεται να ανέβει επίπεδο κινδύνου, και συγκεκριμένα από το «πορτοκαλί» στο «κόκκινο» του μερικού lockdown.

Από τη Θεσσαλονίκη, όπου μετέβη εσπευσμένα χθες ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση στα λύματα της πόλης. «Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Ανεξαρτήτως του επιπέδου που ανήκει η περιοχή που μένουμε, πρέπει να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα. Οι επόμενες βδομάδες θα είναι δύσκολες», ανέφερε.

Αρκουμανέας: Πρέπει να μπει στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη

«Καθημερινά αναλύουμε όλα τα δεδομένα και οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι βάσει αυτών. Βλέποντας την αυξητική τάση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ημέρες, αποφασίστηκε ότι πρέπει τεθεί στο «κόκκινο» επίπεδο».

Αναφορικά με τα τεστ που διενεργούνται αυτή την ώρα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, είπε χαρακτηριστικά ότι έχουν επιδημιολογικό χαρακτήρα. «Είναι μαζικά καθώς θέλουμε να εξετάσουμε το επιδημικό επίπεδο της Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή».