Αρεταίειο Νοσοκομείο: Σεμινάριο αιμοδοσίας με θέμα την προσέλκυση εθελοντών αιμοδοτών

  • Ρούλα Τσουλέα
σεμινάριο
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, με ώρα έναρξης 11 π.μ. και λήξης 17 μ.μ. Χώρος διεξαγωγής είναι η αίθουσα «Ιωάννης Δρακόπουλος» του κεντρικού κτηρίου του ΕΚΠΑ

Υβριδικό Σεμινάριο Αιμοδοσίας διοργανώνει στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 η Νοσοκομειακή Υπηρεσία (Ν.Υ.) του Αρεταίειου Νοσοκομείου του ΕΚΠΑ. Το σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο της δράσης «Αιμοδοσία 365», της οποίας επιστημονικά υπεύθυνη είναι η κυρία Μαριάννα Πολίτου, καθηγήτρια Αιματολογίας – Ιατρικής των Μεταγγίσεων στο ΕΚΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το σεμινάριο έχει τίτλο «Εκπαιδεύοντας τους προσελκυτές». Απευθύνεται  στους προσελκυτές εθελοντών αιμοδοτών από τις Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας όλης της Ελλάδας, καθώς  και από τους Δήμους που έχουν υιοθετήσει την καμπάνια του Αιμοδοσία 365.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην αίθουσα «Ιωάννης Δρακόπουλος» του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Πανεπιστημίου 30. Θα αρχίσει στις 11 το πρωί και θα τελειώσει στις 5 το απόγευμα.

Στη διάρκειά του θα συζητηθούν μεταξύ άλλων οι προκλήσεις στην εξεύρεση και διατήρηση των εθελοντών αιμοδοτών. Θα συζητηθεί επίσης η ψυχολογική δέσμευση των εθελοντών, καθώς και ο ρόλος των προσελκυτών στην ελληνική πραγματικότητα. Θα γίνει ακόμα εκτενής παρουσίαση της δράσης Αιμοδοσία 365.

Η δράση αυτή στοχεύει στην  ανάπτυξη ενός στρατηγικού σχεδίου επικοινωνίας και εκπαίδευσης για την προσέλκυση και διατήρηση εθελοντών αιμοδοτών στην Ελλάδα, που θα προσαρμόζεται δυναμικά στις ανάγκες του εθελοντή αιμοδότη με πρακτικές προσαρμοσμένες στον τοπικό πολιτισμό και περιβάλλον.