Αρχίζουν τα παζάρια για τις συμβάσεις γιατρών στον ΕΟΠΥΥ! Τι θα δώσει ο Άδωνις

  • Iatropedia
Μετά την αποχώρηση σχεδόν των μισών γιατρών του πρώην ΙΚΑ από το ΠΕΔΥ, ο Άδωνις Γεωργιάδης καλείται να κάνει συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς για να καλύψει τα κενά.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Οι νέες συμβάσεις θα προκύψουν μετά από διαπραγμάτευση που ξεκινά εντός της εβδομάδος και σχεδόν στο σύνολό τους δε θα έχουν διαφοροποιήσεις.

Ειδικότερα ο υπουργός Υγείας συμφώνησε με το Προεδρείο της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) που εκπροσωπεί τους ιδιώτες συμβεβλημένους γιατρούς να δημιουργηθεί ειδική επιτροπή εντός των ημερών προκειμένου να εξετασθούν όλες οι λεπτομέρειες των νέων συμβάσεων που θα έχουν στα ιδιωτικά τους ιατρεία οι συμβεβλημένοι.

Ένα είναι βέβαιον: οι 4400 ήδη συμβεβλημένοι γιατροί, εάν το επιθυμούν θα συνεχίσουν να βλέπουν στα ιατρεία τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ λαμβάνοντας ωστόσο τις αμοιβές τους με μεγάλη καθυστέρηση όπως συνηθίζει να κάνει ο Οργανισμός.

Οι γιατροί της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ από την πλευρά τους ζητούν όλες οι συμβάσεις που θα γίνουν με ιδιώτες να είναι ίδιες ώστε να μην υπάρχουν επαγγελματίες πολλών ταχυτήτων.

Ωστόσο φαίνεται ότι όσοι από τος γιατρούς του πρώην ΙΚΑ δεν πήγαν στο ΠΕΔΥ μπορεί να έχουν κάποια προνόμιο, μόνο όνως όσοι βρίσκονται κοντά στη σύνταξη.

Συγκεκριμένα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης εξετάζει το ενδεχόμενο όσοι γιατροί του πρώην ΙΚΑ επέλεξαν να μείνουν στα ιδιωτικά τους ιατρεία και να μην πάνε στο ΠΕΔΥ και είναι άνω των 62 ετών να τους παρέχεται ασφαλιστική κάλυψη.

Η επιτροπή διαπραγμάτευσης για τις νέες συμβάσεις των γιατρών μεταξύ του υπουργείου Υγείας, του ΕΟΠΥΥ και της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ θα ξεκινήσει να συνεδριάζει τις επόμενες ημέρες προκειμένου να καθορισθούν οι λεπτομέρειες της συνεργασίας μεταξύ ιδιωτών γιατρών και ΕΟΠΥΥ, οι αμοιβές τους αλλά και οι υποχρεώσεις των δύο πλευρών.

Οι εκπρόσωποι της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ ζητούν επίσης από τον υπουργό Υγείας οι συμβάσεις να είναι τριετείς και να αμείβονται όπως και σήμερα κατά πράξη και περίπτωση.

Έρχονται οι οικογενειακοί γιατροί

Παράλληλα στη νέα εποχή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ο Άδωνις Γεωργιάδης αναμένεται να κάνει συμβάσεις και με οικογενειακούς γιατρούς οι οποίοι θα αναλάβουν συγκεκριμένο αριθμό ασφαλισμένων για να τους παρακολουθούν. Οι συγκεκριμένοι οικογενειακοί γιατροί με βάση το σχεδιασμό, θα λαμβάνουν μια πάγια αντιμισθία για τα έξοδα του ιατρείου τους ενώ θα αμείβονται και κατά πράξη και περίπτωση.

Οι οικογενειακοί γιατροί θα τηρούν το ιστορικό των ασφαλισμένων που θα αναλάβουν να παρακολουθούν ενώ σε δεύτερη φάση θα δημιουργηθεί και ηλεκτρονικός φάκελος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο ΕΟΠΥΥ βλάπτει σοβαρά τις εξωσωματικές! Νέα ταλαιπωρία για τα ζευγάρια

Σε πήλινα πόδια τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ! Τι εμπόδια υπάρχουν

Πλήρη ρήξη Άδωνι-τρόικας για τα φάρμακα! Όλο το παρασκήνιο

Οδηγός επιβίωσης για τον ΕΟΠΥΥ! Απαντήσεις σε 20 κρίσιμα ερωτήματα