Αρχίζει η εκκαθάριση των εφημεριών με εντολή Υπ.Οικονομικών! Πότε θα πληρωθούν

  • Iatropedia
Μετά την κατάθεση της τροπολογίας με την οποία ρυθμίζονται θέματα αποπληρωμής των απλήρωτων εφημεριών, το υπουργείο Οικονομικών με έγγραφό του προς τις αρμόδιες Δημοσίων Εξόδων ζητά να ξεκινήσει άμεσα η εκκαθάριση όλων των οφειλών ώστε να αποπληρωθούν εφημερίες και δεδουλευμένα. Πότε θα εξοφληθούν

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Το έγγραφο που απεστάλη στις αρμόδιες υπηρεσίες με εντολή του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρα επισημαίνει ότι πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η εκκαθάριση των οφειλών, δηλαδή ουσιαστικά η καταμέτρηση των κονδυλίων που πρέπει να αποδοθούν σε γιατρούς και προσωπικό των νοσοκομείων.

Ωστόσο για να εκδοθούν τα εντάλματα πληρωμής θα απαιτηθούν περίπου 20 ημέρες λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών. Από κει και πέρα θα μπορεί να ξεκινήσει η καταβολή των χρημάτων.

Πάντως η συγκεκριμένη τροπολογία που κατατέθηκε αφορά τις εφημερίες και τα δεδουλευμένα από τον Οκτώβριο του 2012 έως και τον Μάρτιο του 2013. Να σημειωθεί ότι εκατοντάδες γιατροί δεν έχουν πληρωθεί εφημερίες ακόμη και από τις αρχές του 2012 ενώ τα περισσότερα νοσοκομεία βρίσκονται σε επισχέσεις ή άλλου είδους κινητοποιήσεις.

Το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το μνημόνιο «σκότωσε» την Υγεία! Ποιες παροχές χάσαμε τα τελευταία 3 χρόνια χωρίς να το καταλάβουμε

Νέο Γενικό Συμβούλιο στους Νοσοκομειακούς Γιατρούς (ΟΕΝΓΕ)! Ποιοι εκλέγονται

Απίστευτο: Αύξηση 40% στους μισθούς των γιατρών! Το «δωράκι» της κυβέρνησης στον κλάδο

Έρευνα για την υπογονιμότητα: τα πάντα για την τεχνητή γονιμοποίηση (μέρος 4ο)

Πόσο ασφαλές είναι να παίρνουμε πολυβιταμίνες αντί για θεραπεία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν