Άρχισε το ξήλωμα του ΕΣΥ! Κλείνουν και άλλες μονάδες

  • Iatropedia
Τελικώς η κυβέρνηση το είπε και το έκανε: σταδιακά θα κλείσει μονάδες , κλινικές αλλά από ότι φαίνεται και ολόκληρα νοσοκομεία προκειμένου να υλοποιήσει το πρόγραμμα της τρόικας και να εξοικονομήσει πόρους. Τι θα γίνει με τους ασθενείς, είναι μάλλον άλλου παπά Ευαγγέλιο Διαβάστε στο iatropedia.gr που μπαίνει τώρα λουκέτο

Σειρά για λουκέτα έχουν τώρα τα νοσοκομεία και οι κλινικές της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας του ΕΣΥ καθώς ήδη η ηγεσία του υπουργείου υγείας και ο υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος προχωρούν σε κλείσιμο της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Παραρτήματος της Πολυκλινικής (πρώην 3ο Θεραπευτήριο Ι.Κ.Α). Ειδικότερα όπως ανακοινώθηκε ενοποιείται η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Παραρτήματος της Πολυκλινικής (πρώην 3ο Θεραπευτήριο Ι.Κ.Α), με την αντίστοιχη μονάδα του Γ.Ν.Α «Ευαγγελισμός» «ο εκσυγχρονισμός της οποίας ολοκληρώνεται στο τέλος Φεβρουαρίου» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι; Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδος Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Παραρτήματος θα στελεχώσει την αντίστοιχη μονάδα του Γ.Ν.Α «Γ. Γεννηματάς», η οποία πλέον τίθεται σε λειτουργία.

Το λοιπό προσωπικό, ο εξοπλισμός και οι λοιπές κλινικές και τμήματα του Παραρτήματος της Πολυκλινικής ενσωματώνονται στις υπηρεσίες του ενιαίου μηχανισμού «Ευαγγελισμός- Οφθαλμιατρείο – Πολυκλινική» ή μεταφέρονται σε φορείς της 1ης Υ.ΠΕ Αττικής.

Όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Υγείας με την ενοποίηση αυτή επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πόρων ύψους 249.600 € ετησίως, τουλάχιστον, από τη διακοπή καταβολής μισθώματος για το κτίριο του Παραρτήματος της Πολυκλινικής, επί της οδού Καποδιστρίου 4.

Δήμητρα Ευθυμιάδου