Άρχισε το “ψαλίδισμα” και των εργαζομένων! Οι πρώτες μνημονιακές μετακινήσεις

  • Iatropedia
Στέγη αλλάζουν ήδη 30 εργαζόμενοι δημοσίου νοσοκομείου στο βωμό της τρόικας και του μνημονίου, με την έκρηξη στο ΕΣΥ να βρίσκεται προ των πυλών.

Έγγραφο μετακίνησης έλαβαν 30 νοσηλευτές του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής “Αγία Βαρβάρα” έπειτα από σχετική απόφαση της διοικήτριας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χριστίνας Παπανικολάου.

Η σχετική απόφαση αναρτήθηκε ήδη και στη Διαύγεια και η μετακίνηση θα ισχύσει για τρεις μήνες. Βέβαια σε καιρό μνημονίου, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού…

Οι 30 εργαζόμενοι της νοσηλευτικής υπηρεσίας του “Αγία Βαρβάρα” θα μετακινηθούν υποχρεωτικά στο Αττικόν “για την κάλυψη επειγουσών και επιτακτικών υπηρεσιακών αναγκών” σημειώνεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο.

Αλλά το θέμα δεν είναι εδώ. Άλλωστε ποιος θα είχε αντίρρηση αν κάλυπταν απλώς κάποιες ανάγκες…

Το ζήτημα είναι πως οι εργαζόμενοι φοβούνται πως πολλοί θα χάσουν τις θέσεις τους και οι υπόλοιποι θα μετακινηθούν σε μόνιμη βάση, καθώς εκτιμούν ότι στόχος είναι να μπει λουκέτο στο νοσοκομείο “Αγία Βαρβάρα”.

Τα πρώτα μηνύματα εξάλλου τα έλαβαν- όπως υποστηρίζουν – κατά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά στο νοσοκομείο πριν μόλις λίγα 24ωρα.

Οι εργαζόμενοι λένε ότι εμμέσως πλην σαφώς ο κ.Σαλμάς του διαμήνυσε ότι το νοσοκομείο θα κλείσει καθότι…περιττό.

Να σημειωθεί ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν πάψει να λειτουργούν ορισμένες κλινικές του νοσοκομείου ενώ κάποιες άλλες υπολειτουργούν γεγονός που υποψίασε ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας δήλωσε: «Ως αναμενόμενο το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής θα καταρρεύσει τάχιστα και ο κ. Λυκουρέντζος θα αποφασίσει να το κλείσει προκειμένου να αξιοποιήσει το οικόπεδο, επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση μπορεί να πάσχει μεν στα στοιχειώδη, μπορεί όμως να διαπρέψει στο Real Estate.

Καλούμε τους γιατρούς του Νοσοκομείου να κινητοποιηθούν από κοινού με τους εργαζόμενους. Η ΟΕΝΓΕ καλύπτει κάθε κινητοποίηση που θα αποφασίσουν οι συνάδελφοι και προσφέρει αμέριστη συνδρομή στους συναδέλφους με βάση τις πρόσφατες αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου.

Κυρίως καλούμε τους φορείς της περιοχής καθώς και τους πολιτικούς και κοινωνικούς εκπροσώπους της χώρας ν΄ αντιληφθούν ότι η κατεδάφιση που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα συνεχιστεί από την τρικέφαλη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με πιο ταχείς ρυθμούς, εκτός εάν τεθεί άμεσα ανασχετικός φραγμός από τους πολίτες της χώρας».