Άρχισε ξανά η διάθεση φαρμάκων υψηλού κόστους στους ασθενείς του Βόλου

  • Ρούλα Τσουλέα
υψηλού κόστους
Η διάθεση των φαρμάκων ψυγείου θα γίνεται από ειδικό χώρο στην 1η Βιομηχανική Περιοχή Βόλου και άλλους χώρους.

Ανακοίνωση για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν οι ασφαλισμένοι του Βόλου να προμηθεύονται φάρμακα υψηλού κόστους που χρειάζονται ή όχι ψυγείο, εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με αυτήν, η πρώτη επιλογή για τα φάρμακα που χρειάζονται ψυγείο είναι να μεταβούν σε ασφαλή χώρο που παραχώρησε στον ΕΟΠΥΥ ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Θεσσαλίας (1η Βιομηχανική Περιοχή Βόλου).

Για την παραχώρηση υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλίας. Εντός 24 ωρών πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και μεταφέρθηκαν ψυγεία και φάρμακα ψυχρής αλυσίδας από το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Ρέντη.

Οι ασφαλισμένοι μπορούν από σήμερα 13 Σεπτεμβρίου να προμηθεύονται τα φάρμακα υψηλού κόστους ψυγείου (ψυχρής αλυσίδας) από το διατιθέμενο χώρο του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλίας (1η Βιομηχανική Περιοχή Βόλου). Η διάθεση γίνεται από τις 8:00 το πρωί έως τις 4:00 το απόγευμα. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας του Συνεταιρισμού είναι 6944741834 και 6974930351.

Τηλεφωνική παραγγελία

Όσοι δεν μπορούν να προσέλθουν στον προαναφερθέντα χώρο, μπορούν να παραγγέλνουν τα φάρμακα τους τηλεφωνικά στο Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Βόλου.

Θα τα παραλαμβάνουν αυθημερόν, αλλά μετά τις 2 το μεσημέρι, από το εν λόγω φαρμακείο. Η διεύθυνσή του είναι Θρακών 20 Βόλος και το τηλέφωνο 24210- 20625.

Και ιδιωτικά φαρμακεία

Τις επόμενες ημέρες, εξ άλλου, θα αναλάβουν και τέσσερα (4) ιδιωτικά φαρμακεία του Βόλου τη διάθεση φαρμάκων υψηλού κόστους ψυγείου. Σε αυτά θα μπορούν να απευθύνονται όσοι έχουν δυσκολία να προσέλθουν είτε στο χώρο του Συνεταιρισμού είτε στο φαρμακείο ΕΟΠΥΥ του Βόλου.

Η ημερομηνία έναρξης της χορήγησης των φαρμάκων από τα ιδιωτικά φαρμακεία, θα ανακοινωθεί άμεσα.

Για τα φάρμακα που δεν χρειάζονται ψυγείο

Ο ΕΟΠΥΥ διευκρινίζει ότι τα φάρμακα υψηλού κόστους εκτός ψυγείου, θα παραδίδονται άμεσα από το Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Βόλου. Εγκαταστάθηκε προσωρινά γεννήτρια για να είναι εφικτή η ηλεκτροδότηση του αναγκαίου υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Για την παραλαβή φαρμάκων από τρίτο πρόσωπο θα συμπληρώνεται υπεύθυνη δήλωση.

«Τα ανωτέρω γίνονται κατά παρέκκλιση κάθε κείμενης διάταξης προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς που λαμβάνουν φάρμακα υψηλού κόστους λόγω των εκτάκτων συνθηκών και για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας υγείας», τονίζει ο ΕΟΠΥΥ.

Τα υπόλοιπα φαρμακεία-σημεία αποστολών του ΕΟΠΥΥ στις πόλεις της Καρδίτσας, των Τρικάλων και της Λάρισας λειτουργούν απρόσκοπτα. Οι ασθενείς εξυπηρετούνται σε αυτά κατά τη συνήθη διαδικασία.