Άρχισαν τα «όργανα» στον ΠΙΣ: Βαρνάβας εναντίον Εξαδάκτυλου και …Μητσοτάκη

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Από την στιγμή που η παράταξη ΔΗΚΙ-ΕΝΟΣΥ με επικεφαλής τον κ. Αθανάσιο Εξαδάκτυλο εξασφάλισε τις 9 από τις 15 έδρες στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, οι περισσότεροι -γιατροί και ΜΜΕ- τον αποκαλούν "νέο πρόεδρο" του ΠΙΣ. Και παρότι το Iatropedia δεν έπεσε στην παγίδα, γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται ουσιαστικά για ατόπημα, αλλά για βιασύνη, καθώς ναι μεν το ΔΣ στην πρώτη του συνεδρίαση θα εκλέξει τον πρόεδρο, αλλά όλα δείχνουν ότι θα είναι ο κ. Εξαδάκτυλος. Ο κ. Δημήτρης Βαρνάβας όμως, το στηλίτευσε δεόντως με αφορμή δηλώσεις του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναφέρει σε δηλώσεις του ο κ. Δημήτρης Βαρνάβας, επικεφαλής της παράταξης που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ και εκλεγμένος στον ΠΙΣ:

«Είναι πρωτοφανής η ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη με την οποία σχολιάζει την εκλογή του κ. Εξαδάκτυλου στον ΠΙΣ, ανάρτηση άκρως ενδεικτική για τον ρόλο που επιφυλάσσει η ΝΔ στον κ. Εξαδάκτυλο. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης χρίζει τον κ. Εξαδάκτυλο Πρόεδρο πριν κάν συνεδριάσει το ΔΣ για εκλογή Προεδρείου!

Είναι προφανές πως ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί τον κ. Εξαδάκτυλο εντολοδόχο της ΝΔ προκειμένου να υλοποιήσει το πρόγραμμά της και ταυτόχρονα «να αποδοκιμαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

Αν μη τι άλλο παρόμοιες δηλώσεις αποκαλύπτουν την εκτίμηση που τρέφει η ΝΔ και ο εκλεκτός της στην αυτονομία του ΠΙΣ ως φορέα που εκφράζει το σύνολο της ιατρικής κοινότητας, χωρίς κομματικούς διαχωρισμούς και πολιτική πόλωση.

Από πλευράς του κ. Εξαδάκτυλου καμιά αντίδραση. Υποθέτουμε πως συγκινήθηκε για την τιμή να διοριστεί Πρόεδρος του ΠΙΣ από τον κ. Μητσοτάκη, αποφεύγοντας αχρείαστες ψηφοφορίες και διαγκωνισμούς στο ΔΣ.

Εύγε και στους δύο!»…

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη:

Το iatropedia επικοινώνησε χθες το βράδυ με τον κ. Εξαδάκτυλο ο οποίος δεν ήθελε να σχολιάσει το θέμα.