Άρχισαν τα όργανα στα ψυχιατρικά νοσοκομεία: Κινητικότητα εξπρές- Παραιτήθηκε ο Διοικητής

  • Iatropedia
Την παραίτησή του υπέβαλε το πρωί της Παρασκευής ο Διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Δαφνί Όθωνας Χαραλαμπάκης μετά και αιφνίδιο το κύμα κινητικότητας που ξεκινά τόσο στο Δαφνί, όσο και στο Δρομοκαίτειο και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Ανάστατοι οι εργαζόμενοι προχωρούν σε καταλήψεις

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Τρεις κλινικές του Δαφνίου θα μεταφερθούν στα νοσοκομεία 'Σισμανόγλειο', 'Σωτηρία' και 'Πολυκλινική' εκεί όπου υπάρχει διαθεσιμότητα χώρου. Οι κλινικές θα μεταφερθούν πακέτο προσωπικό κρεβάτια και μηχανήματα.

Να σημειωθεί ότι κάθε κλινική έχει 50 έως 60 εργαζόμενους ενώ φύλλο πορείας αναμένεται να πάρουν 30 διοικητικοί υπάλληλοι για να συμπληρωθεί η λειτουργία των κλινικών .

Αντίστοιχα από το Δομοκαίτειο όπου οι κλινικές είναι μικρότερες θα μεταφερθούν μια η δυο

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να μεταφερθεί κλινική ενηλίκων και παιδοψυχιατρική μονάδα στο 'Ασκληπιείο' Βούλας.

εξπρές κινητικότητα

Με μια αιφνίδια εντολή της κυβέρνησης, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ξεκίνησε από χθες τις διαδικασίες για κινητικότητα εξπρές στα ψυχιατρικά νοσοκομεία της Αττικής αλλά και σε αυτό της Θεσσαλονίκης.

Οι συσκέψεις γίνονταν το τελευταίο διάστημα η μία μετά την άλλη χωρίς να δημοσιοποιούνται τα στοιχεία και οι προθέσεις, ενώ εκτός των συζητήσεων βρισκόταν ο διοικητής του ψυχιατρικού νοσοκομείου «Δαφνί» γεγονός που τον έκανε το πρωί της Παρασκευής να δώσει την παραίτησή του.

Οι εργαζόμενοι είναι ανάστατοι και σκοπεύουν να κάνουν κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης αλλά και στην είσοδο.

Με βάση τις έως τώρα πληροφορίες σε κινητικότητα μπαίνουν από το Δαφνί 150 άτομα και 83 από το ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης ενώ δεν είναι ακόμη σαφές πόσοι θα μπούνε στον πάγο από το Δρομοκαίτειο καθώς υπάρχουν νομικά ζητήματα καθώς πρόκειται για κληροδότημα.

Πάντως εντός της ημέρας αναμένονται ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας σχετικά με τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν και σε αυτό το κύμα της κινητικότητας που αποτελεί ουσιαστικά το δεύτερο μέρος.

Αναμένεται να ακολουθήσει κινητικότητα στα νοσοκομεία της περιφέρειας κάτι που θεωρείται πιο δύσκολο λόγω των ισορροπιών και των πιέσεων που ασκούνται από τοπικούς άρχοντες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Περικοπές φαρμάκι στην Υγεία! Τι χάνουν οι ασθενείς από τον τσεκουρωμένο προϋπολογισμό

Τριήμερο λουκέτο από Δευτέρα στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ! Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι για τις απολύσεις

Δέκα “χρυσοί” επιστήμονες για βραβείο! Ιατρικές ανακαλύψεις από το …μέλλον

Τριήμερο λουκέτο από Δευτέρα στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ! Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι για τις απολύσεις