«Άρχισαν τα όργανα» στα νοσοκομεία- Μπαράζ διαμαρτυριών στο ΓΝΑ «Ευαγγελισμός»

  • Iatropedia
Το "κύμα" διαμαρτυρίας ξεκίνησε με επισχέσεις ειδικευομένων που, ως πιο χαμηλά στην κλίμακα μισθοδοσίας, υποφέρουν και περισσότερο από την καθυστέρηση στην πληρωμή των εφημεριών. Πήρε διαστάσεις με την συμμετοχή ακι ειδικών γιατρών σε νοσοκομεία όλης της χώρας. Και τώρα γίνονται και πολλαπλές με νοσοκομεία όπως είναι ο "Ευαγγελισμός" να δημοσιοποιούν "πρόγραμμα" διαμαρτυριών...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Όλο περισσότερες, συχνές και έντονες είναι ο εκδηλώσεις απογοήτευσης των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία καθώς ούτε προσωπικό βλέπουν να φτάνει σε αυτά για να τα στηρίξει, ούτε τα δεδουλευμένα που τους χρωστούν…

Αντίθετα, τα υλικά και τα φάρμακα λιγοστεύουν, ο κόσμος που έχει ανάγκη από δημ΄σοια δωρεάν περίθαλψη συνεχώς αυξάνει και οι ίδιοι έχουν ξεπεράσει τα όρια κόπωσης και αντοχής.

Στον «Ευαγγελισμό», ο δραστήριος ούτως ή άλλως σύλλογος εργαζομένων ανακοίνωσε σήμερα σειρά εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και έδωσε στην δημοσιότητα τα αιτήματά του.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΝΕ στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε:

1. ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την Παρασκευή 8 Μαΐου για όλο το προσωπικό από 8πμ έως 11πμ. Συγκέντρωση στα επείγοντα στις 9πμ και στη συνέχεια παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

– Να πληρωθούν εδώ και τώρα τα δεδουλευμένα μηνών που οφείλονται σε στο προσωπικό (εφημερίες γιατρών, υπερωρίες – νύχτες – αργίες του μη ιατρικού προσωπικού). Στηρίζουμε την επίσχεση εργασίας που ήδη κάνουν εκατοντάδες συνάδελφοι γιατροί (ειδικευμένοι & ειδικευόμενοι) και καλούμε και τους υπόλοιπους συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων να συμμετάσχουν, καθώς θεωρούμε απαράδεκτη την απλήρωτη εργασία που τείνει να γίνει καθεστώς και στα δημόσια νοσοκομεία.

-Μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού εδώ και τώρα! Την ίδια στιγμή που πάνω από 30.000 υγειονομικοί έχουν συνταξιοδοτηθεί την τελευταία 5ετία με μηδενική αναπλήρωση, τη στιγμή που εξακολουθούν να κλείνουν κλινικές νοσοκομείων πανελλαδικά λόγω της έλλειψης προσωπικού και ειδικότερα, στον Ευαγγελισμό έχουμε πλέον υπερβεί κάθε όριο απ’την κατακόρυφη εντατικοποίηση της δουλειάς, χιλιάδες συνάδελφοι υγειονομικοί ζουν τον εφιάλτη της ανεργίας ή μεταναστεύουν μαζικά. Οι επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες για προσλήψεις μέσα στο 2015πέρα απ’το ότι είναι σταγόνα στον ωκεανό, δεν έχουν σε καμιά περίπτωση δρομολογηθεί για προκήρυξη (δεν υπάρχει ούτε σχετική Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, ούτε καν πρόβλεψη χρηματοδότησης). Κραυγαλέο παράδειγμα η πρόσφατη έναρξη λειτουργίας των νέων χειρουργείων όπου λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού λειτουργούν οι μισές από τις 15 υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους αρρώστους και τους υγειονομικούς.

– Έκτακτη επιχορήγηση του νοσοκομείου απ’τον κρατικό προϋπολογισμό και πρόσθετη επιχορήγηση για κάλυψη νοσηλείας και εξετάσεων των ανασφάλιστων, καθώς θεωρούμε απαράδεκτο να καλύπτονται από ίδια έσοδα του νοσοκομείο (στη λογική της ιδιωτικής επιχείρησης).

Καλούμε κάθε συνάδελφο αλλά και άλλους φορείς να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα μας για να διεκδικήσουμε μαζί αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας χωρίς επιχειρηματική δράση.

2. Την Τρίτη 12 Μάη, παγκόσμια μέρα νοσηλευτή – νοσηλεύτριας, διοργανώνουμε στο αμφιθέατρο – δώμα του Ευαγγελισμού από 12.30μμ έως 3μμ εκδήλωση – ημερίδα με θέμα «εργασιακή εξουθένωση των υγειονομικών – ζητήματα υγείας και ασφάλειας στο Νοσοκομείο»

3. Την Πέμπτη 14 Μάη στις 7μμ συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο για την υγεία μπροστά στο Υπουργείο Υγείας που διοργανώνουν μαζικοί φορείς της Δυτικής Αττικής.

4. Την Τετάρτη 20 Μάη συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη πανελλαδική πανυγειονομική ΑΠΕΡΓΙΑ.

Το Δ.Σ. του ΣΕΝΕ

Ο Πρόεδρος Η Αναπλ.Γραμματέας

ΗΛ.ΣΙΩΡΑΣ Τ.ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ