Άρχισαν τα όργανα: Παύση πίστωσης για ιατροτεχνολογικά υλικά από Φαρμακευτικούς Συλλόγους

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Από σήμερα σταματούν να τηρούν τους όρους της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ για την παροχή ιατροτεχνολογικών προϊόντων στους ασφαλισμένους του, καθώς δεν έχουν πληρωθεί τα προβλεπόμενα παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο και τις δικές τους προειδοποιήσεις.

Μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, αποφασίστηκε μαζί με τον Φαρμκευτικό Σύλλογο Πειραιά η άρση πίστωσης στα ιατροτεχνολογικά προϊόντα του ΕΟΠΥΥ από αύριο 1-8-2017:

Όπως αναφέρουν από τον ΦΣΑ, «το γεγονός είχε προαναγγελθεί ως προειδοποίηση από τις 14-7-2017, σε Δελτίο Τύπου του Συλλόγου που αφορούσε το ίδιο ζήτημα, και για φλέγουσες εκκρεμότητες σε αυτό που δυστυχώς ελάχιστα έχουν βελτιωθεί από τότε μέχρι και σήμερα».

Το δελτίο τύπου που είχαν αποστείλει οι δύο σύλλογοι συγκεκριμένα ανέφερε:

Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά, αποφάσισαν την άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ για την χορήγηση των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, σκευασμάτων ειδικής διατροφής και αναλωσίμων υλικών, από 1 Αυγούστου 2017.
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

ΠΕΙΡΑΙΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρης Μπερσίμης είχε διαβεβαιώσει μιλώντας στο iatropedia ότι υπήρξαν κάποια προβλήματα στην υποβολή των παραστατικών και στην επεξεργασία των στοιχείων από τον Οργανισμό αλλά μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού,το ζήτημα θα λυνόταν. Είχε εκτιμήσει μάλιστα ο κ. Μπερσίμης ότι η αντίδραση εκ μέρους των φαρμακευτικών συλλόγων οφειλόταν στις εσωτερικές τους εκλογές. Ήρθε όμως η ώρα να δυσκολέψουν τα πράγματα και εν μέσω θέρους να μείνουν «ξεκρέμαστοι» δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι με ανάγκη για ιατροτεχνολογικά προϊόντα και προϊόντα ειδικής διατροφής.