Άρχισαν τα όργανα! Δεν παραδίδουν τα πολυϊατρεία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Έρχονται τα λουκέτα

  • Iatropedia
Αντιστέκονται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στα λουκέτα που αιφνιδίως αποφάσισε να βάλει μέσα στο Σαββατοκύριακο και έως τη Δευτέρα η διοικήση του Οργανισμού

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Όπως φαίνεται οι απεργοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν προτίθενται να πέσουν αμαχητί καθώς αρνούνται να παραδώσουν τα κλειδιά των πολυιατρειων αλλά και τα υλικά που τους ζητήθηκαν με ειδική ειδοποίηση από τη διοίκηση του οργανισμού.

Ειδικότερα τα …όργανα άρχισαν από το ιατρικό προσωπικό του πολυιατρείου Δάφνης/Αγίου Δημητρίου όπου οι γιατροί αποφάσισαν ότι δεν πρόκειται να παραδώσουν το κτήριο στην διοίκηση του (υπό κατάργηση) ΕΟΠΥΥ, παρότι τους το ζήτησαν να γίνει την Παρασκευή ή το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 17/02.

Μάλιστα οι γιατροί καλούν όλους τους πολίτες να τους βοηθήσουν “να αντισταθούν και να αντιστρέψουμε όλοι μαζί την ουσιαστική κατάργηση της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας που επιχειρεί να πετύχει η κυβέρνηση”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού που επίσης καλεί όλους τους πολίτες να ενώσουν τις δυνάμεις του για να ην μπει λουκέτο.

Γι αυτό και τος καλούν όλους να προσέλθουν στον ΕΟΠΥΥ Αγίου Δημητρίου την Δευτέρα 17/02 και ώρα 09:00.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις οργανώνονται και σε άλλα πολυιατρεία από το ιατρικό προσωπικό.

Αφορμή η αιφνιδιαστική ειδοποίηση δια χειρός προέδρου ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντού να παραδοθεί όλο το υλικό των πολυιατρείων της χώρας ώστε να σφραγισθούν μέχρι τη Δευτέρα. Να σημειωθεί ότι τόσο με βάση το νόμο που ψηφίστηκε όσο και με βάση τον προγραμματισμό που είχε κάνει από την αρχή ο Άδωνις Γεωργιάδης, τα πολυιατρεία θα παραμείνουν κλειστά όσο διάστημα θα διαρκέσει η διαθεσιμότητα των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ.

Κι εδώ φαίνεται ότι είναι το πρόβλημα: η κινητικότητα όλα δείχνουν πως θα καθυστερήσει καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες μόλις τώρα αρχίζουν να καταγράφλου τα κενά και τις ανάγκες στις μονάδες υγείας της χώρας ώστε να μπορεί να μεταφερθεί το προσωπικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απίστευτο: Λουκέτα εξπρές στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ! Μεταφέρονται υλικά και έπιπλα

Ασθενείς σε απόγνωση: Χωρίς φάρμακα λόγω πλαφόν! Ταλαιπωρία και στα νοσοκομεία

Επί ποδός για τη γρίπη οι αρχές! Στο κρεβάτι με ιώσεις όλη η χώρα

Το μνημόνιο τρώει και τα φάρμακα στο ΕΣΥ! Πόσο κουρεύτηκαν