Άρχισαν οι ελλείψεις φαρμάκων από τα ράφια! Ποια απουσιάζουν

  • Iatropedia
Με το κιάλι ψάχνουν πια ορισμένα φάρμακα οι ασθενείς στα φαρμακεία της γειτονιάς καθώς άρχισαν ήδη οι ελλείψεις.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Γνωστά φάρμακα όπως για τη χοληστερίνη αρχίζουν και κάνουν φτερά από τα ράφια των φαρμακείων. Ο κίνδυνος για εξαφάνιση γνωστών σκευασμάτων είχε επισημανθεί καιρό τώρα από παράγοντες της αγοράς χωρίς ωστόσο να ληφθούν μέτρα από την πολιτεία.

Αιτία κυρίως οι χαμηλές τιμές που έχουν δοθεί σε ορισμένα φάρμακα με συνέπεια αυτά να εξάγονται με στόχο καλύτερες τιμές σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές ή να αποσύρονται ακόμη και από την Ελλάδα λόγω μη συμφέρουσας τιμής.

Για το ζήτημα είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου τόσο εκπρόσωποι των φαρμακευτικών επιχειρήσεων (ΣΦΕΕ) όσο και φαρμακοποιοί (ΠΦΣ).

Μεταξύ άλλων λείπουν νευρολογικά φάρμακα που έχουν αποσυρθεί, φάρμακα για καρδιαγγειακό σύστημα ενώ τελευταίως ακόμη και γνωστό εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα έχει κάνει φτερά.

Να σημειωθεί ότι προσφάτως ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Κώστας Φρουζής είχε δηλώσει πως ήδη εταιρείες έχουν αποσύρει φάρμακα από τη χώρα μας ενώ αναμένεται να αποσύρουν κι άλλα εξαιτίας της λανθασμένης τιμολόγησης .

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δημήτρης Καραγεωργίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου που δήλωσε πως η χώρα μας έχει οδηγηθεί στα ευρωπαϊκά όργανα για έλλειψη 5 φαρμάκων.

Βέβαια ο ΕΟΦ από την πλευρά του αρνείται πως υπάρχουν ελλείψεις στην αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο πόδι οι εργαζόμενοι στις ψυχιατρικές μονάδες μετά το θάνατο νοσηλευτή! Τι καταγγέλλουν

Νοσηλείες σε ιδιωτικές κλινικές μόνο με πράσινο φως ελεγκτή! Πως θα δίνονται οι εγκρίσεις

Ξεκινούν οι αντιγριπικοί εμβολιασμοί! Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν

Φόβος και τρόμος η νύχτα για τα φαρμακεία! Τι έγινε με τον «ληστή των φαρμάκων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν