Απολογισμός της διοίκησης του ΓΝΑ Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμιγκ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων, παρουσιάστηκε δημόσια ο απολογισμός της Διοίκησης του ΓΝΑ «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμιγκ» και του διασυνδεόμενου σε αυτό ΓΝ Παίδων Πεντέλης.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκε ο Υπουργός Υγείας κος Ανδρέας Ξανθός, ο Υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ Αττικής κος Δημήτριος Μαγριπλής, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, οι Δήμαρχοι Αμαρουσίου, Πεντέλης, Βριλησσίων, Παλλήνης και Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές των Νοσοκομείων της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, που είχαν προσκληθεί.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Εμμ. Κουταλάς αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά την ανάληψη των καθηκόντων του το 2016, όπως ο ημιτελής Οργανισμός των δύο νοσοκομείων, η διαθεσιμότητα υπαλλήλων και η κατάργηση τμημάτων του Αμαλία Φλέμιγκ, πολλές εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις από την συγχώνευση του τέως 1ου ΙΚΑ (Παπαδημητρίου) στο Σισμανόγλειο, κ.α.

Ο κ. Κουταλάς ανέλυσε τους Λειτουργικούς και Στατιστικούς Δείκτες του νοσοκομείου με έμφαση στους προϋπολογισμούς και στην έλλειψη κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού, παρά το γεγονός ότι τη διετία 2016-2017 σημειώθηκε αύξηση των προσλήψεων. Προχώρησε, ακόμα, στην στοχοθεσία και στην προοπτική ανάπτυξης των νοσοκομείων και πιο συγκεκριμένα:

Α) Στο Σισμανόγλειο:

Ενίσχυση του ρόλου του ως τριτοβάθμιο νοσοκομείο με έμφαση στα χειρουργικά, στα καρδιολογικά και στα αγγειοχειρουργικά περιστατικά και περαιτέρω ανάπτυξη κλινών στα τμήματα με μεγάλη πληρότητα (χειρουργικά, ουρολογικά, κ.λπ), ενίσχυση του ψυχιατρικού τομέα (π.χ. μονάδα νευρικής ανορεξίας) και αυτονομία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Β) Στο Αμαλία Φλέμιγκ:

Επαναλειτουργία της πτέρυγας Μπόμπολα και σύσταση και λειτουργία Γυναικολογικής Κλινικής.

Γ) Στο ΓΝ Παίδων Πεντέλης:

Μετονομασία σε Νοσοκομείο Παίδων και Εφήβων, με βασικά προαπαιτούμενα την τροποποίηση των εν ισχύ Οργανισμών και την αύξηση υλικών και ανθρώπινων πόρων.

Ακολούθως, οι Αναπληρωτές Διοικητές του Σισμανόγλειου, του Αμαλία Φλέμιγκ και του ΓΝ Παίδων Πεντέλης, Λάζαρος Σαρισαββίδης, Γιάννης Μιχαλακούκος και Βαγγέλης Τριγώνης, σύμφωνα με τις αρμοδιότητές που έχουν λάβει, αναφέρθηκαν στην εφαρμογή της πολιτικής για ισότιμη πρόσβαση των όλων των πολιτών, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων, στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών, στην εξέλιξη των κτηριακών έργων, των έργων πληροφορικής, στην παρακολούθηση της εφημερίας των Νοσοκομείων, κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν