Αποκλειστικό: Χωρίς χρήματα τα Κέντρα Αναφοράς για την γρίπη

  • Iatropedia
Σοκ προκαλεί η αποκλειστική είδηση που μεταδίδει σήμερα το iatropedia σχετικά με την χρηματοδότηση του ΚΕΕΛΠΝΟ... Εν μέσω κύματος γρίπης έχουν στερέψει από χρήματα τα Κέντρα Αναφοράς που πραγματοποιούν τις εργαστηριακές εξετάσεις ενώ δεν υπάρχει τρόπος και ανανέωσης των συμβάσεων για γιατρούς και νοσηλευτές των ΜΕΘ.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Εδώ κι ένα χρόνο έχει σταματήσει η χρηματοδότηση του ΚΕΕΛΠΝΟ και των εργαστηρίων που πραγματοποιούν τις εξετάσεις για τις μεταλλάξεις του ιού της γρίπης αλλά και την πιστοποίηση των κρουσμάτων. Κι όλα αυτά εν μέσω έξαρσης ενός νέου υπότυπου της γρίπης Α που έχει προκαλέσει ήδη 12 θανάτους στη χώρα. Αυτό αποκαλύπτει στο iatropedia ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Παν. Αθηνών, Αθ. Τσακρής. Όπως μας δήλωσε εξάλλου, πρόκειται για κονδύλι 40.000 ευρώ ανά έτος για κάθε εργαστήριο- κέντρο αναφοράς.

Την ίδια ώρα, έληξαν από τον Δεκέμβριο οι συμβάσεις των γιατρών και των νοσηλευτών των ΜΕΘ που έχουν προσληφθεί και πληρώνονται από το ΚΕΕΛΠΝΟ και δεν υπάρχουν χρήματα για επαναπρόσληψή τους. Κατά τα άλλα, έχουμε εκλογές…