Αποκλειστικά στο iatropedia: Καταργούνται με διαδικασία εξπρές οδηγοί και πληρώματα ασθενοφόρων στα νοσοκομεία!

  • Iatropedia
Με μια αιφνιδιαστική κίνηση η ηγεσία του υπουργείου Υγείας καταργεί όπως φαίνεται τους κλάδους των οδηγών και πληρωμάτων των ασθενοφόρων από τα δημόσια νοσοκομεία.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Πλήρης ανατροπή στη λειτουργία των νοσοκομείων του ΕΣΥ με τάση προς την ιδιωτικοποίηση, επιδιώκει ως φαίνεται η κυβέρνηση καθώς αποδυναμώνει τα νοσηλευτικά ιδρύματα καταργώντας τις θέσεις των οδηγών και των πληρωμάτων των ασθενοφόρων.

Όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του iatropedia.gr ήδη έχουν αποσταλεί στις υγειονομικές περιφέρειες (ΥΠΕ) κατ επείγοντα έγγραφα με τα οποία ζητούνται όλα τα ονόματα και τα στοιχεία των εργαζομένων των συγκεκριμένων κλάδων καθώς και αυτών που εξαιρούνται από τη διαδικασία της διαθεσιμότητας (όπως ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι κ.λ.π.).

Τα στοιχεία θα πρέπει να αποσταλούν από τις διοικήσεις των νοσοκομείων έως την Τετάρτη 11.12.2013 στις ΥΠΕ (ουσιαστικά μέσα σε ένα 24ωρο), ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της διαθεσιμότητας.

Πρόκειται για εργαζόμενους που καθημερινά εξυπηρετούν ασθενείς όταν χρειάζονται μεταφορά από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, όταν δίνονται εξιτήρια ή όταν μεταφέρονται σε γειτονικές δομές για εξετάσεις.

Πολλοί οδηγοί οχημάτων επίσης εξυπηρετούν και ανάγκες τροφοδοσίας και μεταφοράς υλικών. Να σημειωθεί ότι τουλάχιστον οι οδηγοί δεν ξεπερνούν τους 500 σε όλη τη χώρα γεγονός που σημαίνει ότι κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα δε διαθέτει πάνω από 2-3 άτομα.

Πηγές αναφέρουν επίσης ότι μέρος των εργαζομένων θα μεταφερθεί στο ΕΚΑΒ δεδομένου ότι προσλήψεις δε διαφαίνονται στον ορίζοντα.

Όλα δείχνουν ότι τις υπηρεσίες που μέχρι σήμερα παρέχουν οι συγκεκριμένοι κλάδοι θα δοθούν …φασόν στον ιδιωτικό τομέα και ήδη πολλές εταιρείες κάνουν πάρτι…

Πάντως οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που έχουν ενημερωθεί για τις αιφνιδιαστικές αλλαγές είναι υπ ατμόν και ήδη οργανώνονται σε πρώτη φάση να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ για 11.12.2013 ενώ ετοιμάζουν και περαιτέρω κινήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μόνο στο iatropedia: Ιδιώτες γιατροί στα ΚΕΠΑ με 4,8 εκατ.! Ξεκινά η λειτουργία των επιτροπών αναπηρίας!

Το ΕΣΥ στο …πόδι την Τετάρτη! Απεργούν γιατροί και εργαζόμενοι στην Υγεία

Απεργία έως και τις 19 Δεκεμβρίου στα πολυϊατρεία και…βλέπουμε, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ!

Μόνο στο iatropedia: Τι είπε ο Άδωνις μετά την συνέχιση της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ!