ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα κινδυνεύει να μείνει το «Σκυλίτσειο»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Είναι γεγονός! Το Γενικό Νοσοκομείο Χίου "Σκυλίτσειο" χρωστάει 1 εκατ. ευρώ στην ΔΕΗ και καθώς η εταιρία δεν μπορεί να κάνει διακανονισμό για ένα τόσο μεγάλο ποσό, το νοσοκομείο κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να ...ξεμείνει από ρεύμα!

Το «Σκυλίτσειο» χρωστάει τα χρήματα αυτά για χρήση από το 2011 ως σήμερα, δηλαδή δεν πληρώνει την ΔΕΗ επί 5 χρόνια, με το σκεπτικό ότι μέρος των οφειλομένων θα έπρεπε να καταβληθεί από την ΔΕΠΑΝΟΜ.

Αυτήν την στιγμή όμως, η ΔΕΗ απαιτεί την αποπληρωμή του ποσού και η εκτελούσα χρέη διοικήτριας, Ελένη Βουτιέρου, βρίσκεται στην δύσκολη θέση να πρέπει να διαχειριστεί μια κατάσταση χωρίς προηγούμενο…

Πληροφορίες που αναφέρθηκαν και στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΛΗΘΕΙΑ, αναφέρουν ότι η διοικήτρια μετέβη στα κεντρικά της ΔΕΗ στην Χίο συνοδευόμενη από δικηγόρους προσπαθώντας να επιτύχει διακανονισμό.

Ωστόσο, όπως η ίδια είπε αργότερα σε παράγοντες του νοσοκομείου, δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει συμφωνία με την ΔΕΗ καθώς το τοπικό γραφείο δηλώνει αναρμόδιο για τον διακανονισμό ενός τόσο μεγάλου ποσού.

Το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί από την κεντρική διοίκηση, δηλαδή από το υπουργείο Υγείας και τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα καθώς σε τοπικό επίπεδο δεν είναι δυνατόν… Κι αν αυτό δεν γίνει άμεσα, θα το δούμε ίσως και αυτό: Νοσοκομείο να μένει χωρίς ρεύμα!