Αποκάλυψη: Τα λογιστικά του ΕΟΠΥΥ σε ιδιώτες με απ’ ευθείας ανάθεση και διαδικασίες εξπρές!

  • Iatropedia
Την ώρα που ο ΕΟΠΥΥ φέρεται να δίνει με βάση τον προϋπολογισμό του κοντά στα 21 εκατ. ευρώ για υπερωρίες των υπαλλήλων του, προχωρά σε απ΄ ευθείας ανάθεση των λογιστικών του υπηρεσιών σε ιδιώτες. Δείτε την αποκάλυψη του iatropedia

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Τι κι αν διαθέτει όλες τις διοικητικές υπηρεσίες. Τι και αν έχει δομημένο λογιστήριο με μπόλικο προσωπικό. Ο ΕΟΠΥΥ αναθέτει σε τρίτους να συγγράψουν τον απολογισμό του 2012!

Όπως αποκαλύπτει το iatropedia, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σε συνεδρίασή της αποφάσισε να επιλέξει Σύμβουλο- Ανάδοχο «για την παροχή

συμβουλευτικών υπηρεσιών και υπηρεσιών λογιστικής υποστήριξης για το κλείσιμο των λογιστικών βιβλίων ( απολογισμός κ.τ.λ. ) από 1-1-2012 έως 31-12-2012» με το ποσό των 16.500 ευρώ. Και μπορεί το κονδύλι να φαντάζει μικρό αποτελεί όμως ηθικό ζήτημα την ώρα που ο μεγαλύτερος φορέας Υγείας της χώρας διαθέτει και το προσωπικό και τις υποδομές για να διεκπεραιωθούν οι λογιστικές του υπηρεσίες.

Και το θέμα είναι ότι ακολουθήθηκε η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης με το επιχείρημα της «άμεσης και επιτακτικής ανάγκης εκτέλεσης του έργου».

Η δαπάνη για το συγκεκριμένο έργο θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ του 2013.

Είναι ενδεικτικό ότι ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει με βάση πάντα τον προϋπολογισμό του, 89 εκατ. ευρώ για το βασικό μισθό των τακτικών του υπαλλήλων αλλά και 123 εκατ. για τον μισθό των εκτάκτων.

Για υπερωριακή εργασία καταβάλει ετησίως 21 εκατ. ευρώ, για αποζημίωση για συμμετοχή σε συμβούλιο ή επιτροπές κοντά στις 785.000 ευρώ και παρ αυτά επιλέγει να προχωρήσει σε απ ευθείας ανάθεση των λογιστικών του υποχρεώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όταν η Χρυσή Αυγή εισέβαλε στο ΕΣΥ! Το αίμα των…Ελλήνων και οι παράνομες αποκλειστικές

Καταρρέουν οι Εντατικές! Σε λίστες αναμονής 40 ασθενείς τη μέρα

Ο Άδωνις στην Αυστρία, οι εργαζόμενοι στην αγωνία! Γιατί καθυστερεί το σχέδιο για τον νέο ΕΟΠΥΥ

Έρχονται οι συγχωνεύσεις στον ΕΟΠΥΥ! Πως θα λειτουργήσουν οι μονάδες υγείας