Αποφάσισε να παραιτηθεί…ένας διοικητής νοσοκομείου!

  • Iatropedia
Είδηση αποτελεί, παραδόξως, η παραίτηση ενός διοικητή νοσοκομείου, όπως ζήτησε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Κι αυτό συμβαίνει επειδή οι διοικητές έχουν δημιουργήσει μέτωπο αρνούμενοι να παραδώσουν τις θέσεις τους πριν λήξουν οι θητείες ή τους απολύσουν για να πάρουν αποζημίωση...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Παραίτηση μετά …βιογραφικού απέστειλε ο διοικητής του νοσοκομείου στον Πύργο Ηλείας ώστε να συμμορφωθεί με την εντολή του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή για παραίτηση των διοικητών.

Το ζήτημα της μη παραίτησης των διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία είναι πρωτόγνωρο και θυμίζει κάτι από «ανταρσία» παρότι σύμφωνα με το νόμο είναι η ενδεδειγμένη αντίδραση ενός εργαζόμενου του οποίου δεν έχει λήξει η σύμβαση έργου.

Διαβάστε εδώ το κείμενο της παραίτησης:

ΘΕΜΑ: «ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ».

ΣΧΕΤ : Το υπ’ αριθμ. πρωτ. Οικ. 2589/16-04-2015 έγγραφο σας.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ ,

Ανταποκρινόμενος στο ανωτέρω σχετικό έγγραφο σας, που αναφέρεται στην υποβολή παραιτήσεων των Διοικητών των Νοσοκομείων, σας υποβάλλω τη παραίτηση μου από τη θέση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας (Ν.Μ. Πύργου- Ν.Μ. Αμαλιάδας- Ν.Μ. Κρεστένων)

και σας ευχαριστώ θερμά για την μέχρι τώρα συνεργασία μας. Σας ενημερώνω δε, ότι υπηρετώ στο χώρο της Υγείας τριάντα δύο (32) έτη. Παραμένω στη διάθεση σας για οποιαδήποτε μελλοντική συνεργασία σε αντίστοιχη θέση ευθύνης, με αυτές που μέχρι τώρα έχω υπηρετήσει στο χώρο της Υγείας, εφόσον κρίνετε σκόπιμη την αξιοποίηση μου, αξιολογώντας τη προσφορά μου και την εμπειρία μου.

Σας επισυνάπτω συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα.

Με εκτίμηση ,

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ.Ν. ΗΛΕΙΑΣ