Απόφαση του ΣτΕ την Τετάρτη για το πλαφόν στα φάρμακα! Τι ελπίζουν οι γιατροί

  • Iatropedia
Την Τετάρτη αναμένεται να αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας για το πλαφόν στις συνταγές φαρμάκων που εφήρμοσε ο Άδωνις Γεωργιάδης κάνοντας τους γιατρούς να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Τις ελπίδες τους καταρχάς στο ΣτΕ εναποθέτυν οι γιατροί προκειμένου να απαλλαγούν από το βάσανο του πλαφόν που τους επέβαλε ο Άδωνις Γεωργιάδης βάζοντας τους «κόφτη» στο κόστος των συνταγών ανά μήνα.

Μπορεί στο αρχικό μέτρο να υιοθετήθηκαν εξαιρέσεις δεν έλυσαν όμως το πρόβλημα στο σύνολο των 60.000 γιατρών που υπάρχουν στη χώρα.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) προσέφυγε μεταξύ άλλων στο ΣτΕ για να λάβει μια πρώτη απόφαση που θα καταργήσει την εφαρμογή του μέτρου.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την Τετάρτη και τα μέλη του ΠΙΣ ελπίζουν να είναι θετική για τον κλάδο.

Άλλωστε με τις εξαιρέσεις που εφαρμόσθηκαν δημιουργήθηκαν και γιατροί πολλών ταχυτήτων. Αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να συνταγογραφούν όσα φάρμακα επιθυμούν ή χρειάζονται οι ασθενείς τους και οι υπόλοιποι που έχουν περιορισμούς.

Πάντως πληροφορίες αναφέρουν πως ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά τις αντιδράσεις σκέφτεται να τροποποιήσει την αρχική του απόφαση υιοθετώντας στο σύνολο των γιατρών έναν μέσο όρο ανά συνταγή που αναλογεί σε κάθε ειδικότητα.

Ωστόσο οι δύο μήνες που εφαρμόζεται ήδη το μέτρο φαίνεται ότι είναι σωτήριοι για τα …οικονομικά του κ.Γεωργιάδη που κατόρθωσε να μειώσει τη φαρμακευτική δαπάνη εξαιτίας αυτών των περιορισμών. Βέβαια τη νύφη την πληρώνουν οι ασθενείς που τρέχουν να βρούνε γιατρό να τους γράψει τα φάρμακά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στον «αέρα» οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ! Κινδυνεύουν να μείνουν και χωρίς ιδιώτες γιατρούς

Μετά το υπουργείο Υγείας τι; Που πάει ο Άδωνις…

Χωρίς φαρμακεία για δύο μέρες! Λουκέτα σήμερα και αύριο σε όλη τη χώρα

Απίστευτο: Κουρεύτηκαν οριστικά τα φάρμακα για το 2014! Κάτω από 2 δις η δαπάνη