Απόφαση για συνέχιση κινητοποιήσεων από Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας

  • Iatropedia
Χωρίς δωρεάν γιατρούς θα συνεχίσουν να είναι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα καθώς ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) σε συνεδρίασή του, αποφάσισε να συνεχίσει την επίσχεση κατά του οργανισμού ζητώντας μετρητά από τους ασθενείς.

Παρότι αρχικά η πρόταση ήταν να σταματήσει η κινητοποίηση, στη συνεδρίαση αποφασίσθηκε να συνεχισθεί δεδομένου ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να δώσει άμεσα ρευστό στους γιατρούς για να αποπληρωθούν τα χρέη.

Στο μεταξύ την δημιουργία Πανελλαδικού Μετώπου Υγείας που θ αντισταθεί στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και την συνεχιζόμενη υποβάθμιση της υγείας του ελληνικού λαού, αποφάσισαν πάροχοι και χρήστες της υγείας στην σημερινή συνάντηση που είχε το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με συνδικαλιστικούς και θεσμικούς φορείς χρηστών υγείας.

Ο υγειονομικός κόσμος ενώνει τις δυνάμεις του με τους πολίτες και τους ασθενείς για τη δημιουργία ενός Πανελλαδικού Φορέα εκπροσώπων όλου του τομέα της υγείας ,με στόχο τη διαφύλαξη της χρηματορροής και το προσδιορισμό των κόκκινων γραμμών ώστε να μπει μια τάξη και να διαμορφωθεί ένα ασφαλές για όλους και σταθερό πλαίσιο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, το ΕΒΕΑ, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Δημοσίου, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων ΟΤΕ και την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).