Από το …αφτί και στον υπουργό!

  • Iatropedia
Στον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας Χρήστο Κίττα θα μεταφέρουν σήμερα όλα τα παράπονά τους αλλά και τα προβλήματα του χώρου της Υγείας οι γιατροί του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) που θα συναντηθούν μαζί του.

Το προεδρείο του ΙΣΑ θα συναντήσει στις 12 με τον κ.Κίττα και φυσικά θα αναλύσει τα δεκάδες ζητήματα της δημόσιας υγείας που βασανίζουν ασθενείς και γιατρούς.

Μεταξύ άλλων θα περιγραφεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τον ΕΟΠΥΥ και τη μη καταβολή των χρωστούμενων στους γιατρούς, το πρόβλημα που προέκυψε με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση που αναγκάζει τους γιατρούς να συνταγογραφούν χειρόγραφα και να απειλούνται και ταυτόχρονα με πρόστιμα από 1ης Ιουνίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΙΣΑ θα επισημάνει πως θα πρέπει να αναβληθεί το μέτρο που θα ισχύσει σύμφωνα με το νόμο από την 1η Ιουνίου και κατά το οποίο κάθε γιατρός θα πληρώνει ένα ευρώ για κάθε χειρόγραφη συνταγή. Άλλωστε το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που παρουσιάζει συνεχή τεχνικά προβλήματα δεν επιτρέπει στους γιατρούς να είναι συνεπείς.

Παρά όμως τα προβλήματα που θα θέσει ο ΙΣΑ, ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας ελάχιστα μπορεί να πράξει εξαιτίας του περιορισμένου χρόνου παραμονής του στην οδό Αριστοτέλους.

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης θα εκθέσει την κατάσταση που διαπίστωσε κατά την επίσκεψή του στα παραμεθόρια νησιά και θα ζητήσει την έκτακτη υγειονομική θωράκιση των ακριτικών νησιών μας ιδιαίτερα ενόψει της τουριστικής περιόδου.