Από τι κινδυνεύετε αν φοράτε ακουστικά για μουσική

  • Iatropedia
Η μουσική είναι ένα τέτοιο πρόβλημα για την ακοή μας, που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόσο κακό είναι. Με τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα να είναι πλέον και συσκευές για μουσική, οι περισσότεροι χρησιμοποιούν ακουστικά πολλές ώρες την ημέρα.

Το πρόβλημα με τα αυτά τα ακουστικά είναι ότι η πηγή του ήχου είναι πολύ κοντά στο τύμπανο του αυτιού, το οποίο σημαίνει και ότι προκαλεί μεγαλύτερη βλάβη.

Η απώλεια της ακοής μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους, όπως είναι η έκθεση σε πολύ δυνατούς θορύβους, λοιμώξεις, η έκθεση σε δυνατή μουσική για παρατεταμένες και επαναλαμβανόμενες περιόδους κ.α.

Μόλις αρχίσετε να χάνετε την ακοή σας δεν μπορείτε να την ξανακερδίσετε. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν λεπτές τρίχες στο αυτί σας που λαμβάνουν τις ηχητικές δονήσεις, οι οποίες στη συνέχεια διαβιβάζονται στο τύμπανο του αυτιού σας. Όταν είστε εκτεθειμένοι σε δυνατούς θορύβους και δυνατή μουσική οι τρίχες αυτές φθείρονται και καταστρέφονται. Όταν συμβεί αυτό, δεν υπάρχει τίποτα για να “πιάσει” τις ηχητικές δονήσεις από το περιβάλλον.

Γι' αυτό πρέπει να περιορίσετε την έκθεσή σας σε δυνατούς θορύβους, να αφαιρείτε το “κερί” του αυτιού με ασφάλεια και να επικοινωνείτε άμεσα με το γιατρό σας σε περίπτωση λοίμωξης.

http://www.healthstatus.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν ακούω καλά. Γιατί;

Ελπίδες για την κώφωση, με θεραπεία βλαστοκυττάρων