Από που θα πάρετε έγκριση για ακριβά φάρμακα και για όσα θέλουν εισαγωγή!

  • Iatropedia
Με εγκρίσεις νέων ειδικών επιτροπών που συστήνονται από το υπουργείο Υγείας στον ΕΟΠΥΥ θα γίνονται πλέον οι εγκρίσεις για την εξωσωματική γονιμοποίηση, τα φάρμακα υψηλού κόστους αλλά και για όσα δεν κυκλοφορούν στη χώρα και πρέπει να εισαχθούν.

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, κατόπιν εισήγησης του αρμόδιου Υφυπουργού Υγείας, κ. Αντώνη Μπέζα, συγκροτούνται στον ΕΟΠΥΥ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του, οκτώ (8) επιτροπές για φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα και για φάρμακα υψηλού κόστους ειδικών παθήσεων, καθώς επίσης και οκτώ (8) επιτροπές εξωσωματικής.

Οι επιτροπές εξωσωματικής γνωματεύουν επί αιτημάτων για έγκριση προσπαθειών ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πρόκλησης ωοθυλακιορρηξίας, καθώς και χορήγησης γοναδοτροπινών σε άνδρες, σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ.

Ειδικότερα, συγκροτούνται αντίστοιχες επιτροπές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Ηράκλειο, Λάρισα, Πάτρα, Ιωάννινα και Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται συνολικά, για 16 επιτροπές που θα απαρτίζονται από 269 τακτικά και 132 αναπληρωματικά μέλη.

Επίσης, με όμοια απόφαση συγκροτούνται τέσσερις (4) Πρωτοβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές και δύο (2) Δευτεροβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές για την παραπομπή σε αυτές θεμάτων υγειονομικής περίθαλψης του προσωπικού της ΔΕΗ ΑΕ, ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, ΑΔΜΗΕ ΑΕ και λοιπών ασφαλισμένων στον πρώην ΚΑΠ-ΔΕΗ-δικαιούχων. Οι Πρωτοβάθμιες Επιτροπές συγκροτούνται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Πτολεμαΐδα και οι Δευτεροβάθμιες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον συγκροτείται στην Αθήνα μία (1) Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή για την παραπομπή σε αυτή θεμάτων υγειονομικής περίθαλψης των ασφαλισμένων του ΤΑΥΤΕΚΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μαστίγιο Άδωνι στους διοικητές νοσοκομείων! Νέες οδηγίες για περικοπές. Έρχεται η τρόικα

Ένα …ΠΕΔΥ δε φέρνει την Άνοιξη! Που λειτουργούν τα πολυϊατρεία του Άδωνι

Φάρμακα…αλά Ευρώπη θα παίρνουμε ως το τέλος του χρόνου! Οι στόχοι Άδωνι

Τελικά μας…ψεκάζουν! Έρχεται ο πόλεμος κατά των κουνουπιών