Από το κακό, στο χειρότερο! Καταργούν τους μονοσυνταξιούχους του ΤΣΑΥ και «βάζουν χέρι» στις εισφορές!

Όπως καταγγέλλουν από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, "για μια ακόμη φορά η σημερινή κυβέρνηση με ληστρικό τρόπο και αιφνιδιαστικά, καταργεί τον κλάδο των μονοσυνταξιούχων του ΤΣΑΥ και με αοριστολογίες προσπαθεί να «μπαλώσει» την υπεξαίρεση των εισφορών που κατέβαλαν μέχρι σήμερα οι υγειονομικοί. Στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στο άρθρο 94 παρ. 5 αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο κλάδος των μονοσυνταξιούχων καταργείται και μάλιστα αναδρομικά… από 1.1.2016". Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την σημερινή έκτακτη σύσκεψη των προέδρων των πρωτοβάθμιων οργάνων των υγειονομικών! Ήδη οι φαρμακοποιοί προειδοποίησαν ότι "τα φαρμακεία μπορούν να ξαναγίνουν εκλογικά κέντρα καταδίκης των μνημονιακών πολιτικών αποφάσεων και αυτής της κυβέρνησης".

 

Και επειδή όλα πρέπει να γίνουν ...γρήγορα, ο ΕΟΠΥΥ αναμένεται να αποφασίσει  σε έκτακτη συνεδρίασή σήμερα, την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας προκειμένου να καλύψει ανάγκες του κράτους, επικαλούμενη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015.

Ο ΠΦΣ καταγγέλλει ότι "το υπουργείο Οικονομικών κυνικά αναφέρει σε  ανακοίνωσή του πως «στις περισσότερες χώρες του κόσμου, για λόγους χρηστής διαχείρισης και αποτελεσματικότητας, η διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων γενικής κυβέρνησης γίνεται κεντρικά. Τον Νοέμβριο του 2015, το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που προβλέπει, πρώτον την δημιουργία κοινού ταμείου, και δεύτερον, την υποχρέωση όλων των φορέων της γενικής  κυβέρνησης να τοποθετήσουν το αποθεματικό τους εκεί». Μπροστά στις δυσμενείς αυτές εξελίξεις ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί την Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του, σύσκεψη των προέδρων των δευτεροβαθμίων υγειονομικών συλλόγων για να χαράξουν κοινή γραμμή αντίδρασης και αντίθεσης  στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις".

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν