Από φύλλο και φτερό οι χρεώσεις νοσηλείας των ασθενών στα Νοσοκομεία

  • Iatropedia
Φύλλο και φτερό αναμένεται να κάνουν οι ιδιωτικοί ελεγκτές τις νοσηλείες ασθενών.Σε μια προσπάθεια να συγκρατηθούν οι δαπάνες στο ΕΣΥ το υπουργείο υγείας εξετάζει το ενδεχόμενο ιδιωτικοί ελεγκτές να μπουν και στα δημόσια νοσοκομεία.

Εξάλλου όπως ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης ο κλινικός έλεγχος θα ξεκινήσει κατ' αρχάς από τις ιδιωτικές κλινικές. Εντός των ημερών αναμένεται να δώσει την εντολή στον ΕΟΠΥΥ να συνάψει τα σχετικά συμβόλαια με τις εταιρείες, άγνωστο βέβαια υπό ποίες προϋποθέσεις.

Βέβαια το ενδιαφέρον εστιάζεται στα δημόσια νοσοκομεία που θα καλούνται και αυτά να επιστρέφουν χρήματα στον ΕΟΠΥΥ, όταν θα παρατηρούνται υπερβάσεις σε χειρουργεία και ιατρικές διαδικασίες. Γεγονός φυσικά που ερμηνεύεται από πολλούς συνδικαλιστές και ως άλλο ένα ψαλίδι στις υπηρεσίες που θα παρέχονται.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Υγείας έχει συναντηθεί και έχει συνομιλήσει ήδη με ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες και δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι οι έλεγχοι αυτοί έχουν ήδη εφαρμοστεί αποτελεσματικά από το Ταμείο της Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ) και οι δαπάνες έπεσαν κατακόρυφα.

Με βάση τα στοιχεία που έχει παραχωρήσει το συγκεκριμένο Ταμείο στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας έως τις 30 Ιουνίου φέτος, από τις περικοπές που έγιναν έπειτα από κλινικούς ελέγχους, το ΤΥΠΕΤ κέρδισε 182.568 ευρώ. Ψαλίδισε το 26,4% των ποσών στα τιμολόγια για νοσηλεία ασφαλισμένων στο ΕΣΥ και το 7,8% των τιμολογίων σε ιδιωτικές συμβεβλημένες κλινικές.

Δηλαδή, ενώ έπρεπε να καταβάλει για τους ασθενείς 1,33 εκατ. ευρώ, τελικώς κατέβαλε μετά τον κλινικό έλεγχο 1,15 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας διαβεβαιώνει πως στις περιπτώσεις που ο ελεγκτής δεν συμφωνεί με το θεράποντα ιατρό για τον τρόπο νοσηλείας και θεραπείας ενός ασθενούς, κυρίαρχη άποψη θα είναι αυτή του γιατρού και η οποία θα εφαρμόζεται.

Ομως σε τέτοιες περιπτώσεις θα υπάρχουν και διαιτητές που θα εξετάζουν τα περιστατικά και θα αποφαίνονται σχετικά, γεγονός που αποδεικνύει τελικά ότι η άποψη του θεράποντος ιατρού ενδεχομένως και να μην είναι η επικρατούσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αδειάζουν οκτώ νοσοκομεία.Ποια δεν θα δέχονται νέους ασθενείς.Τι θα γίνει με τα προγραμματισμένα χειρουργεία

Ράβε ξήλωνε στις εφημερίες των νοσοκομείων.Τι σχεδιάζει το υπουργείο υγείας

Με ποια κριτήρια θα γίνεται η πρόσληψη των αποκλειστικών νοσοκόμων

Αυστηρή προειδοποίηση Άδωνι στα κυκλώματα στο χώρο του φαρμάκου