Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Έξι μήνες απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο με μόνο "όπλο" τις επισχέσεις εργασίας και ασφαλιστικά μέτρα που κάνουν για να δικαιωθούν.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και ένα βιώσιμο μέλλον για το νοσοκομείο. Το Ευγενίδειο είναι κληροδότημα που λειτουργεί ως Α.Ε. με κύριο μέτοχο το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Όπως αποκάλυψαν ωστόσο οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαομένων σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, στο θεραπευτήριο πραγματοποιείται επίσχεση εργασίας και ασφαλιστικά μέτρα από τις 7 Ιανουαρίου. Ενημερωμένοι τόσο για την κατάσταση με τις πληρωμές τους όσο και για τις κινητοποιήσεις τους είναι οι ηγεσίες στα υπουργεία Εργασίας, Υγείας και Παιδείας. Το ίδιο το Θεραπευτήριο πάντως είναι στην δικαιοδοσία του υπουργείου Παιδείας όπως όλα τα νοσοκομεία του Πανεπιστημίου.

‘Οπως κατήγγειλαν, η μόνη αντίδρασή της διοίκησης του νοσοκομείου σε όλα τα παραπάνω, ήταν να αποφασίσει μονομερώς μείωση της μισθοδοσίας κατά 25%.

Ενώ σε πρόσφατη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, ανακοινώθηκε η αποδέσμευση 350.000 ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ για την πληρωμή μισθών και ασφαλιστικών εισφορών. Ακολούθησε νέα δόση, εκαταμιεύοντας συνολικά 900.000 ευρώ.