Απλή παρατυπία θεωρήθηκε η κλοπή ναρκωτικών από το ΠΑΓΝΗ- Μένει να «έφυγε» και η 5χρονη από…ατυχία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Μία γυναίκα με πολλαπλά ιατρικά προβλήματα και ατυχίες που την καταδίκασαν να ζει με χρόνιο πόνο, αξίζει την συμπάθεια και κατανόησή μας. Εξάλλου, είναι μίζερο να στοχοποιούμε ανθρώπους επειδή έτυχε ένας συγγενής τους να βρίσκεται σε θέση ευθύνης. Αλλά επειδή ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, και επειδή επιπροσθέτως σε δεύτερο χρόνο, και από μη επαρκή μετεγχειρητική παρακολούθηση, χάθηκε ένα 5χρονο αγγελούδι, πρέπει να αποδοθεί αληθινή, "τυφλή" δικαιοσύνη χωρίς συναισθηματισμούς! Ο λόγος για την περίπτωση της εξαδέλφης του κ. Πολάκη που όπως όλα δείχνουν, πέφτει στα "μαλακά" για την κλοπή πεθιδίνης από το ΠΑΓΝΗ. Και τώρα μένει η πειθαρχική της δίωξη (αν υπάρξει) για τον θάνατο της 5χρονης Μελίνας που πέθανε από ανακοπή κατά την ανάνηψη από νάρκωση για μια συνηθισμένη επέμβαση.

Χθες η αναισθησιολόγος του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, κυρία Νεκταρία Πολάκη, η οποία κατηγορείται για την κλοπή οπιούχων ναρκωτικών από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, πράξη την οποία έχει μάλιστα παραδεχθεί, παρουσιάσθηκε στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο στο υπουργείο Υγείας. Υπό άκρα μυστικότητα και προστασία, όπως αρμόζει σε «δικό μας άνθρωπο»… Από την πλαϊνή πόρτα και με την είσοδο να έχει απαγορευτεί στους δημοσιογράφους!

Στον φάκελό της ωστόσο που είχε σταλεί για …δεύτερη φορά (υποτίθεται καλύτερα ενημερωμένος μετά το φιάσκο του Ιανουαρίου) από την 7η ΥΠΕ, η κλοπή των φιαλιδίων χαρακτηρίζεται ως «πειθαρχικό παράπτωμα, ανάρμοστης συμπεριφοράς», κάτι που δεν επισύρει βαριά πειθαρχική ποινή… Με την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου να αναμένεται μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι δεν θα έχει κάποια ουσιαστική πειθαρχική κύρωση.

Το iatropedia είχε κάνει τον Ιανουάριο ρεπορτάζ ( δείτε το εδώ ) για την περίπτωση της κυρίας Πολάκη και την ουσία πεθιδίνη. Μεταξύ άλλων είχε επικοινωνήσει με δύο συντονιστές διευθυντές ΕΣΥ, αναισθησιολόγους, οι οποίοι είχαν ξεκαθαρίσει τα εξής 3 σημαντικά:

  • Όποιος παίρνει αυτήν την ουσία για παυσίπονο, δεν μπορεί να εργάζεται, ειδικά σε θέσεις ευθύνης, καθώς πρόκειται για ισχυρό οπιούχο ναρκωτικό.
  • Για να κάνει αναισθησιολόγος νάρκωση σε μικρό παιδί πρέπει να έχει ειδική εκπαίδευση και τουλάχιστον 300 περιστατικά ετησίως αλλά -αν δεν είναι εφικτό αυτό- πρέπει τουλάχιστον να παραμένει με τον μικρό ασθενή μετεγχειρητικά μέχρι να ξυπνήσει εντελώς από την νάρκωση καθώς μπορεί να χρειαστεί οξυγόνο.
  • «Τα περί αλλεργικού shock στην ανάνηψη, δεν γίνονται κατανοητά…» από τους αναισθησιολόγους.