Απίστευτο: Ξεκινά και το μεγάλο «μαχαίρι» στις διαγνωστικές εξετάσεις! Πόσο κόβονται

  • Iatropedia
Εντός των ημερών ξεκινά μετά τα φάρμακα και το «τσεκούρι» στις διαγνωστικές εξετάσεις! Τι κόβεται στους ασφαλισμένους και τι έγραψε στο twitter ο Άδωνις

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Πλαφόν και στις διαγνωστικές εξετάσεις θα αρχίζει να εφαρμόζεται σύντομα καθώς ο νόμος έχει ψηφιστεί και ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέδωσε ήδη την υπουργική του απόφαση.

Έτσι σε νέες περιπέτειες μπαίνουν και πάλι οι ασφαλισμένοι καθώς έρχεται και νέο κούρεμα αυτή τη φορά στις διαγνωστικές εξετάσεις (μετά τα φάρμακα κατά 20%) που έχουν δικαίωμα να κάνουν με την κάλυψη του ασφαλιστικού τους Ταμείου.

Σύμφωνα με τον νόμο του Άδωνι Γεωργιάδη που έχει ήδη ψηφιστεί και θα αρχίσει να εφαρμόζεται άμεσα, πλαφόν μπαίνει και στις διαγνωστικές εξετάσεις και τα παραπεμπτικά που έχουν δικαίωμα να υπογράφουν οι συμβεβλημένοι με το σύστημα γιατροί.

Ειδικότερα, ο περιορισμός θα ισχύσει όπως και στα φάρμακα.

Οι γιατροί θα έχουν τη δυνατότητα να χορηγούν παραπεμπτικά κατά 20% λιγότερο από ότι την περσινή χρονιά καθώς το επιτρεπόμενο όριο θα καθορίζεται με βάση το 80% όσων είχαν χορηγήσει το 2013.

Τι σημαίνει αυτό για τους ασθενείς; Ότι θα μπούνε σε μια διαδικασία αναζήτησης γιατρού που δε θα έχει “κλείσει” το πλαφόν του ώστε να μπορούν να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο παραπεμπτικό για δωρεάν εξέταση με συμμετοχή βέβαια 15%.

Όμως λόγω του λουκέτου που αναμένεται να μπει στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ οι ασθενείς θα πηγαίνουν για εξετάσεις στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με τα οποία είναι συμβεβλημένος ο Οργανισμός αλλά και σε αυτά που θα συμβληθεί.

Ενδεικτική είναι η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη στο twitter μετά από σχετική ερώτηση γιατρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σάλος από το «κούρεμα» στα φάρμακα! Τι λένε οι γιατροί, τι διαμηνύει ο Άδωνις από το twitter

Έρχεται νέο χαράτσι από τον ΕΟΠΥΥ! Με χρέωση τα τηλέφωνα και για ραντεβού με ιδιώτες γιατρούς

Νομοσχέδιο ΕΟΠΥΥ με καθυστερήσεις και αγκάθια! Γιατροί: «Συνεχίζουμε μέχρι τέλους»!

Τι είδε ο υπουργός στο Καστελόριζο! Οι ξεχασμένοι ασθενείς και ο…ρομαντισμός Άδωνι! (ΦΩΤΟ)