Απίστευτο: Το …βρώμικο Νοσοκομείο Νίκαιας! Χωρίς καθαριότητα από σήμερα

  • Iatropedia
Εν μέσω κρίσης και εκλογών έγινε και αυτό. Από σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας μένει χωρίς υπηρεσία καθαριότητας ενώ κινδυνεύει να μην εφημερεύσει αύριο!

Τι συνέβη; Το ιδιωτικό συνεργείο που έχει μισθωθεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου έχει απλήρωτες εδώ και 4 μήνες τις καθαρίστριες με αποτέλεσμα οι εργαζόμενες να διακόπτουν από σήμερα την εργασία τους.

Οι συνθήκες στο νοσοκομείο είναι ήδη τραγικές εξαιτίας της παλαιότητας των κτιρίων ενώ η απόφαση των εργαζομένων να μην καθαρίζουν τους χώρους σημαίνει αυτομάτως ότι δε θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τα ευαίσθητα χειρουργεία, οι μονάδες αλλά και τα υπόλοιπα τμήματα.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Πάνος Παπανικολάου (μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ, ΔΣ ΠΙΣ, ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας) θα αποστείλει επιστολή στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να ακυρωθεί η αυριανή εφημερία.

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού συνεργείου καθαριότητας έχουν συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και δεν μπαίνουν μέσα αφού αρνούνται να εργασθούν δεδομένου ότι έχουν να πληρωθούν πριν από την αρχή του χρόνου.

Οι ευθύνες μέχρι στιγμής έχουν γίνει μπαλάκι καθώς όπως σημειώνει στο iatropedia ο κ.Π.Παπανικολάου: «κανείς δεν ξέρει ποιος φταίει. Ο εργολάβος όντως δεν πληρώνεται. Σύμφωνα με το νοσοκομείο φταίει το ελεγκτικό συνέδριο, σύμφωνα με το υπουργείο φταίει το νοσοκομείο και κανείς δε γνωρίζει τι θα συμβεί. Πάντως το νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς καθαριότητα ούτε μία ημέρα».