Απίστευτο: Μόλις 20 ευρώ το χρόνο για κάθε ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ!

  • Iatropedia
Η υγειονομική περίθαλψη μέρα με τη μέρα φθίνει και οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καλούνται φυσικά να πληρώνουν όλο και περισσότερα από την τσέπη τους. Ο υγειονομικός κόσμος ενώνει τις δυνάμεις του με τους ασθενείς για τη δημιουργία ενός Πανελλαδικού Φορέα εκπροσώπων όλου του τομέα της υγείας με στόχο τη διαφύλαξη της χρηματορροής και το προσδιορισμό των κόκκινων γραμμών ώστε να μπει μια τάξη και να διασφαλιστεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του ασφαλισμένου. Δείτε πόσες εργαστηριακές εξετάσεις μπορεί να κάνει ένας ασφαλισμένος του ΕΟΠΥΥ.

Μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη θα συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ οπότε και θα επιχειρήσουν να διαπιστώσουν εάν πληρώθηκαν, όπως δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας: «θα αξιολογηθεί εάν πραγματοποιήθηκαν οι υποσχέσεις του αναπληρωτή υπουργού υγείας Μάριου Σαλμά για την καταβολή οφειλών του ΕΟΠΥΥ στους εργαστηριακούς και κλινικούς γιατρούς».

Οι υγειονομικοί κλάδοι προσπαθούν να πάρουν πρωτοβουλίες για την ορθή λειτουργία και χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ καθώς σήμερα τα ποσά που δίνονται στους ασφαλισμένους είναι τουλάχιστον για γέλια.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας Γιώργος Πατούλης: «Υπάρχει άμεση ανάγκη για καθολική αναδιάρθρωση του ΕΟΠΥΥ .Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα ανά ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ αναλογούν μόλις 20€ για παρακλινικές εξετάσεις ετησίως σε Ιδιωτικά Εργαστήρια-Πολυιατρεία».

Γι αυτό και όλοι οι φορείς υγείας που συνενώνονται προτείνουν μια καθολική αναδιάρθρωση του ΕΟΠΥΥ με :

· Αύξηση κρατικής επιχορήγησης στο 0,6% και μετά στο 1% τουλάχιστον του ΑΕΠ

· Ελάττωση λειτουργικών δαπανών ΕΟΠΥΥ

· Συμμετοχή των ασφαλισμένων σε εξετάσεις φάρμακα βάσει εισοδηματικών –φορολογικών κριτηρίων και κριτηρίων επιβίωσης

· Ανακοστολόγηση Ιατρικών πράξεων και εργαστηριακών εξετάσεων σε επίπεδα πραγματικών δεδομένων κόστους οφέλους