Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Δε μας ψεκάζουν!

  • Iatropedia
Όχι, η υγεία μας είναι υπό προστασία. Κανείς δε μας ψεκάζει με ειδικά χημικά που μας κάνουν να ψηφίζουμε στις εκλογές κόμματα …ότι να ναι. Τουλάχιστον αυτό διαβεβαιώνει το ΓΕΑ που μέσα στην αναστατωμένη μετεκλογική ατμόσφαιρα, έσπευσε να ανακοινώσει χωρίς προφανή λόγο, ότι δεν εκτοξεύονται από τον ουρανό ειδικά χημικά που βλάπτουν και την υγεία μας αλλά και τη συνείδησή μας.

Αιτία τα εκατοντάδες e-mail που είχαν φθάσει στο γραφείο του Α/ΓΕΑ από πολίτες, οι οποίοι βλέποντας “λευκά ίχνη” στον ουρανό ρωτούσαν αν πράγματι μας “ψεκάζουν”.

Έτσι από το ΓΕΑ έσπευσαν να απαντήσουν:

Σε απάντηση ερωτήσεων αρκετών συμπολιτών μας που αφορούν σε ίχνη που παρατήρησαν στον ελληνικό εναέριο χώρο, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει τα εξής :

1. Καμία πτήση ψεκασμού με χημικές ουσίες δεν εκτελείται πάνω από ελληνικό έδαφος, εκτός ελάχιστων που αφορούν ψεκασμούς σε περιορισμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις από πολύ χαμηλό ύψος, οι οποίες πάντως δεν έχουν αρχίσει ακόμη για το έτος 2012.

2. Τα λευκά ίχνη που παρατηρούνται και ενδεχόμενα προκαλούν ανησυχία, αποτελούνται από νερό υπό τη μορφή σταγονιδίων ή μικροσκοπικών παγοκρυστάλλων και οφείλονται στη συμπύκνωση των υδρατμών, που περιέχονται στα καυσαέρια των πολιτικών αεροσκαφών τα οποία κινούνται σε αεροδιαδρόμους άνωθεν της χώρας μας.

3. Η συμπύκνωση των υδρατμών των καυσαερίων αποτελεί φυσικό φαινόμενο και οφείλεται στη χαμηλή θερμοκρασία του αέρα στα μεγάλα ύψη όπου κινούνται τα αεροσκάφη αυτά. Το ίδιο φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί και στις εξατμίσεις των αυτοκινήτων τις πολύ ψυχρές ημέρες. Ο χρόνος κατά τον οποίο είναι ορατά τα ίχνη συμπύκνωσης μεταβάλλεται ανάλογα με τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας στο ύψος πτήσης.

4. Οι πτήσεις των αεροσκαφών αυτών εγκρίνονται και ελέγχονται ανά πάσα στιγμή από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας μας, ενώ η Πολεμική Αεροπορία εξασφαλίζει ότι δεν εισέρχεται άλλο ίχνος στον ελληνικό εναέριο χώρο για άλλη δραστηριότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν