Απίστευτο: Είσοδος με δαχτυλικό αποτύπωμα στο νοσοκομείο Λιβαδειάς! Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι

  • Iatropedia
Με το δάχτυλο στην ...πόρτα, εναποθέτοντας το δαχτυλικό τους αποτύπωμα, θα μπαίνουν στο χώρο εργασίας τους από δω και πέρα οι υπάλληλοι του νοσοκομείου Λιβαδειάς

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Τη δόξα του…Σέρλοκ Χόλμς φαίνεται ότι ζήλεψε ο διοικητής του νοσοκομείου Λιβαδειάς και παρήγγειλε ειδικό μηχάνημα για δαχτυλικά αποτυπώματα στην είσοδο του νοσηλευτικού ιδρύματος για να ελέγχει τους εργαζόμενους.

Το προσωπικό είναι ανάστατο και προαναγγέλλει και κινητοποιήσεις καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για παραβίαση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Οι εργαζόμενοι πάντως δεν αρνούνται έλεγχο ωραρίου διαφωνούν όμως κάθετα με τον τρόπο που επελέγη από τη διοίκηση.

Όπως σημειώνει ο Σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Λιβαδειάς: “το δακτυλικό αποτύπωμα αποτελεί ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο, σύμφωνα με την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο του ωραρίου προσωπικού.

Παρά τις δίκες μας παρεμβάσεις για επιλογή άλλου είδους μηχανήματος η διοίκηση προχώρησε στην έγκριση της δαπάνης αλλά και στην παραγγελία ενός τέτοιου μηχανήματος”.

Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι: “η ενέργεια αυτή δηλώνει ξεκάθαρα την προσπάθεια μετατόπισης των ευθυνών για την σημερινή κατάντια του νοσοκομείου Λιβαδειάς στο προσωπικό. Ένα προσωπικό που παρά τις χαμηλές αποδοχές εργάζεται πολύ πιο πάνω από τα όρια των δυνατοτήτων του”.

Γι αυτό επισημαίνουν άλλωστε ότι τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την επισκευή του γυναικολογικού υπερήχου ή για την αγορά συσκευής τηλεφωνικού κέντρου ή για την αγορά καροτσιών μεταφοράς ασθενών, την επισκευή των δαπέδων κ.τ.λ.

Το θέμα έχει προκαλέσει ήδη ποικίλες αντιδράσεις στους συνδικαλιστικούς κύκλους του ΕΣΥ ενώ τα στελέχη του ΜΕΤΑ σχολιάζουν ειρωνικά: “Αφού ο κ. Διοικητής του Νοσοκομείου Λιβαδειάς έλυσε ΟΛΑ τα προβλήματα του Νοσοκομείου ( ελλείψεις υλικών, χαλασμένα μηχανήματα, ελλείψεις προσωπικού, οφειλές δεδουλευμένων από το 2011, μείωση χρηματοδότησης κ.ά) αποφάσισε να ασχοληθεί τώρα και με τον τόπο ελέγχου της προσέλευσης και αποχώρησης του προσωπικού”.

Όλα τα 'χε η Μαριορή το μηχάνημα για δακτυλικά αποτυπώματα της έλειπε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Από crash test και οι νοσηλείες στα δημόσια νοσοκομεία! Πως θα ελέγχονται οι ασθενείς

«Δηλητηριάζουν» το Κέντρο Δηλητηριάσεων! Ξεχασμένο και χωρίς προσωπικό

Παλιά ή νέα φάρμακα μπορούν να μειώσουν τη φαρμακευτική δαπάνη;

Απίστευτο: Ενοικιάζονται… εργαζόμενοι για λίγους μήνες! Νέο σύστημα προσλήψεων στο ΕΣΥ με ημερομηνία λήξης