Απίστευτο: Υπερωρίες νοσηλευτών στα γραφεία βουλευτών!

  • Iatropedia
Την ώρα που τα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία παρουσιάζουν σοβαρή έλλειψη προσωπικού και ήδη έχει ξεκινήσει η κινητικότητα για πολλούς ώστε να καλυφθούν τα κενά, το κομματικό κράτος ζει και βασιλεύει.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Αμέτρητοι υπάλληλοι του ΕΣΥ εξακολουθούν εν μέσω κρίσης να είναι αποσπασμένοι σε γραφεία βουλευτών και να ζητούν μάλιστα και αποζημίωση για υπερωρίες. Μπορεί τα νοσοκομεία να μη διαθέτουν νοσηλευτές ούτε για τις βασικές ανάγκες των ασθενών, κάποιοι όμως συνεχίζουν να κρατούν με κομματικά κριτήρια όπως φαίνεται, τους εργαζόμενους στα γραφεία των βουλευτών.

Είναι ενδεικτικό ότι με βάση κατ επείγον έγγραφο του υπουργείου Υγείας με ημερομηνία 24 Σεπτεμβρίου, που παρουσιάζει το iatropedia.gr, το υπουργείο Υγείας αποφασίζει να δοθούν κονδύλια για υπερωριακή εργασία υπαλλήλων που έχουν αποσπαστεί και διατεθεί στα γραφεία βουλευτών ή πολιτικών κομμάτων.

Πρόκειται για υπερωρίες που θα δοθούν σε εργαζόμενους του ΕΣΥ που ανήκουν σε 20 μεγάλα νοσοκομεία της επικράτειας τα οποία μάλιστα στην πλειονότητά τους παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού. ‘Άλλωστε στον κατάλογο βρίσκονται μεταξύ άλλων ο Ευαγγελισμός και το Αττικόν. Ένας Ευαγγελισμός που με βάση τις τελευταίες καταγραφές των εργαζομένων διαθέτει περίπου 1 νοσηλεύτρια για κάθε 40-50 ασθενείς.

Παρ αυτά προσωπικό συνεχίζει να είναι αποσπασμένο σε γραφεία βουλευτών και κομμάτων. Το ποσό που θα διαθέσει το υπουργείο Υγείας για την κάλυψη των υπερωριών στα γραφεία των βουλευτών πάντα, του προσωπικού 20 νοσοκομείων για Οκτώβριο Νοέμβριο και Δεκέμβριο είναι 16.496,26€.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι υπουργοί Υγείας δεσμεύονταν ότι θα ζητήσουν την ανάκληση των αποσπάσεων του προσωπικού του ΕΣΥ που εργάζεται σε γραφεία βουλευτών, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει εξοβελιστεί το φαινόμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Άνδρο» της Χρυσής Αυγής το Δαφνί! Ο ψυχίατρος και οι άδειες οπλοφορίας!

Εννέα χρόνια πίσω γύρισαν οι δαπάνες υγείας στην χώρα μας: Σοκάρουν τα στοιχεία

Αλτσχάιμερ για τη …συμμετοχή στα φάρμακα! Τι θα κάνει ο Άδωνις για την άνοια

Έρχεται νέο κύμα κινητικότητας σε ΕΟΠΥΥ-Κέντρα Υγείας! Πόσοι θα μπούνε στον «πάγο»