Απίστευτο: Γιατροί και νοσηλευτές με μπλοκάκι στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου!

  • Iatropedia
Τα χειρότερα- όπως φαίνεται- μόλις τώρα ξεκινούν για τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ καθώς το μνημόνιο φέρνει ακόμη και «μπλοκάκια» στα νοσοκομεία.

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους του ΕΣΥ μια προκήρυξη του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου που καλεί γιατρούς και νοσηλευτές να δηλώσουν ενδιαφέρον για πρόσληψη με …δελτίο παροχής υπηρεσιών το γνωστό «μπλοκάκι».

Δεν πρόκειται προφανώς για μια απλή προκήρυξη για την κάλυψη κενών θέσεων, αλλά για ένα πρώτο βήμα ανατροπής των συνθηκών εργασίας σε όλο το σύστημα υγείας καθώς ανοίγει πια και επίσημα ο δρόμος για μετατροπή των δημοσίων νοσοκομείων σε …ιδιωτικές εταιρείες που προσλαμβάνουν και απολύουν με το …κομμάτι.

Με βάσει την προκήρυξη το συγκεκριμένο νοσοκομείο ζητούσε να εκδηλώσουν ενδιαφέρον (έληξε στις 16.7) γιατροί και νοσηλευτές που ήθελαν να εργασθούν με καθεστώς ουσιαστικά παροχής υπηρεσιών, το οποίο φυσικά δεν περιλαμβάνει απολύτως καμία μόνιμη σχέση συνεργασίας αλλά και καμία ασφαλιστική κάλυψη από την πλευρά του νοσοκομείου για τους εργαζόμενους.

Το θέμα κατήγγειλε η «Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών» μέσω της ιστοσελίδας της ygeionomikoi η οποία μιλά για επικίνδυνες πια σχέσεις εργασίας και καλεί τα συνδικαλιστικά σωματεία να αντιδράσουν.

Η πρόσκληση του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου αφορούσε:

-Δύο Ιατρούς Γενικής Ιατρικής -Έναν ιατρό Παθολογίας

-Δύο Νοσηλευτές ΤΕ και ελλείψει αυτών ΔΕ Νοσηλευτικής / Βοηθών Αδελφών Νοσοκόμων

-Πέντε ΔΕ Νοσηλευτικής / Βοηθών Αδελφών

-Έναν εργαζόμενο κλάδου Μεταφορέα ασθενών.