Απίστευτο: Έβγαλαν ασθενή από χειρουργείο επειδή δεν είχε να πληρώσει! Τι καταγγέλλει κοινωνικό ιατρείο

  • Iatropedia
Σε σοβαρές καταγγελίες για την αντιμετώπιση που δέχονται στα δημόσια νοσοκομεία οι ανασφάλιστοι ασθενείς προχωρά για άλλη μια φορά τοΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ.

Όπως καταγγέλλουν οι υπεύθυνοι του ιατρείου, πρόσφατα πετάχτηκε έξω από χειρουργείο καρδιοπαθείς ασθενής επειδή δεν είχε να πληρώσει ενώ δε διέθετε και βιβλιάριο απόρου.

«Γίναμε αποδέκτες μια απίστευτης – ακόμα και για τα δικά μας δεδομένα – επώνυμης καταγγελίας από ασθενή, η οποία επιβεβαιώνεται και από κοινωνική λειτουργό. Συγκεκριμένα την προηγούμενη εβδομάδα 54χρονος άνεργος και ανασφάλιστος πολίτης με βαριάς μορφής καρδιοπάθεια, που απαιτεί άμεση τοποθέτηση απιδινωτή, γιατί κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή η ζωή του, εισήχθη μετά από μεγάλη προσπάθεια στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός»» περιγράφουν οι υπεύθυνοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού. Και συνεχίζουν:

«Το νοσοκομείο αρχικά αρνούνταν να δεχτεί υπεύθυνη δήλωση ότι θα τους προσκομίσει ο ασθενής βιβλιάριο της πρόνοιας, όταν αυτό εκδοθεί, προκειμένου να προχωρήσουν στην επέμβαση τοποθέτησης. Στην συνέχεια μετά την επιμονή των θεράποντων γιατρών του ασθενή, το νοσοκομείο δέχτηκε να προχωρήσουν στην επέμβαση διότι κινδύνευε η ζωή του.»

'Ομως η περιπέτεια του δεν τελειώνει εδώ.

«Ενώ ο ασθενής έχει εισαχθεί στο χειρουργείο μπαίνει μέσα ο υπεύθυνος λογιστηρίου του νοσοκομείου και υποχρεώνει τους γιατρούς να διακόψουν την διαδικασία, που δεν είχε ξεκινήσει ακόμα, γιατί έπρεπε ο ασθενής να προσκομίσει πρώτα βιβλιάριο της πρόνοιας. Ο ασθενής ήταν ήδη με τον ορό στο χέρι και τον είχαν ξυρίσει!

Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου που έχει απευθυνθεί ο συγκεκριμένος ασθενής έχει κάνει ότι είναι δυνατόν για να μπορέσει να βγάλει άμεσα ο ασθενής βιβλιάριο της πρόνοιας, μέχρι τότε όμως ο ασθενής τι θα κάνει;» Καταγγέλουν οι υπεύθυνοι του κοινωνικού ιατρείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τρίτη και φαρμακερή συνάντηση Άδωνι-Διαγνωστικών Κέντρων! Τι θα γίνει με την επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ

Απεταξάμην δια χειρός Άδωνι! Ο σύμβουλος, οι φαρμακευτικές και η αποχώρηση

Αναβάλλεται η επίσχεση στις ιδιωτικές κλινικές κατά ΕΟΠΥΥ για Παρασκευή!

ΕΟΦ και για …ιδιώτες! Υπηρεσίες φαρμάκων και στον ιδιωτικό τομέα εξετάζει ο Άδωνις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν