Απίστευτο: Αύξηση 40% στους μισθούς των γιατρών! Το «δωράκι» της κυβέρνησης στον κλάδο

  • Iatropedia
Την ώρα που η τρόικα ετοιμάζεται να επισκεφθεί και πάλι τη χώρα μας για αυστηρούς επανελέγχους των δαπανών, η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει το κύμα των κινητοποιήσεων των γιατρών αποφάσισε να δώσει μια γενναία αύξηση στις αποδοχές τους ώστε να διορθώσει τις λανθασμένες περικοπές των τελευταίων ετών. Τι θα εισπράξουν οι γιατροί

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Θορυβήθηκε όπως φαίνεται η τρικομματική κυβέρνηση από τις αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών και αποφάσισε εν μία νυκτί να δώσει γενναίες αυξήσεις στον κλάδο. Πρόκειται για μια μάλλον διορθωτική κίνηση δεδομένου ότι ο κλάδος απώλεσε τα τελευταία τρία χρόνια κοντά στο 40% των αποδοχών ενώ και οι απλήρωτες εφημερίες αποτελούν άλλο ένα αγκάθι στην επιβίωση του ιατρικού προσωπικού του ΕΣΥ.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι προηγήθηκε ειδική σύσκεψη στου Μαξίμου το βράδυ του Σαββάτου προκειμένου να ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση. Δεν ήταν λίγοι που διαφώνησαν, ισχυριζόμενοι ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί εργάζονται λιγότερο από όλους καθώς περιορίζονται μόλις σε κάτι 48ωρα συνεχούς εφημερίας και μάλιστα την επόμενη ημέρα παίρνουν και ρεπό.

Πληροφορίες που θέλουν τον υπουργό Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζο να επιμένει για αύξηση 50% στους μισθούς, μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται.

Σημείωση: Αλλά επειδή όλα αυτά είναι μάλλον αδύνατον να συμβούν σε μια μαγική μνημονιακή χώρα, και του χρόνου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το μνημόνιο «σκότωσε» την Υγεία! Ποιες παροχές χάσαμε τα τελευταία 3 χρόνια χωρίς να το καταλάβουμε

Αρχίζει η εκκαθάριση των εφημεριών με εντολή Υπ.Οικονομικών! Πότε θα πληρωθούν

Νέο Γενικό Συμβούλιο στους Νοσοκομειακούς Γιατρούς (ΟΕΝΓΕ)! Ποιοι εκλέγονται

Πόσο ασφαλές είναι να παίρνουμε πολυβιταμίνες αντί για θεραπεία;

Έρευνα για την υπογονιμότητα: τα πάντα για την τεχνητή γονιμοποίηση (μέρος 4ο)