Απίστευτο: Άφησαν χωρίς εμβόλια γρίπης τους αστέγους! 

  • Iatropedia
Για λίγα εμβόλια παρακαλάνε οι αρμόδιοι του Ιδρύματος Αστέγων του Δήμου της Αθήνας καθώς οι υπηρεσίες δεν τους έχουν αποστείλει φέτος τις απαραίτητες ποσότητες.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Τι κι αν οι ειδοποιήσεις και οι εκκλήσεις είναι συνεχείς από τον Σεπτέμβριο. Τι κι αν τα email και τα τηλεφωνήματα έδιναν και έπαιρναν.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας ακόμη και σήμερα που πλησιάζουμε στο τέλος Νοεμβρίου, δεν έχουν ακόμη αποστείλει εμβόλια κατά της γρίπης στο Ίδρυμα Αστέγων της Αθήνας για να εξυπηρετηθούν ανήμποροι συνάνθρωποι μας.

Το Ίδρυμα εδώ και χρόνια μέσω του Κέντρου υποδοχής και αλληλεγγύης εκτός από ένα ζεστό πιάτο φαγητό και φροντίδα, προσφέρει και ιατρική στήριξη σε άτομα που έχουν χάσει το σπίτι τους, σε τοξικομανείς , σε μετανάστες καθώς μεταξύ άλλων και σε ηλικιωμένους. Στο πλαίσιο αυτό οι υπεύθυνοι του κέντρου πραγματοποιούν και βασικούς εμβολιασμούς ώστε οι άστεγοι να μην νοσούν αλλά και να μη μεταδίδουν νοσήματα και ιούς όπως αυτόν της γρίπης.

Μάλιστα εμβολιασμοί πραγματοποιούνται και σε παράνομους μετανάστες προκειμένου να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία.

Φέτος οι υπεύθυνοι με γραπτό τους αίτημα στο υπουργείο Υγείας είχαν ζητήσει από την αρχή της σεζόν εμβόλια κατά της γρίπης.

Παρότι ο νέος νόμος προβλέπει πως όλοι οι εμβολιασμοί για τους άπορους θα πρέπει να γίνονται στα δημόσια νοσοκομεία, λόγω της ιδιάζουσας κατάστασης των αστέγων, που αδυνατούν να προσέλθουν σε νοσηλευτικά ιδρύματα, το ίδρυμα είχε εξαιρεθεί. Ωστόσο σήμερα δεν έχει εμβόλια ούτε για δείγμα.

Ενώ αρχικά οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας είχαν ενημερώσει τους ανθρώπους του ιδρύματος αστέγων πως δε θα τους προμήθευαν με εμβόλια, στη συνέχεια επικαλέστηκαν έλλειψη .

Μέρες τώρα οι άνθρωποι του δήμου της Αθήνας είναι σε αναμονή χωρίς όμως να μπορούν να εξυπηρετήσουν τους περίπου 1000 ανθρώπους που πρέπει άμεσα να εμβολιαστούν. Άλλωστε οι άστεγοι, οι χρήστες αλλά και οι υπόλοιποι που προσέρχονται έχουν συνήθως εξαντλημένο οργανισμό και είναι επιρρεπείς στον ιό της γρίπης.

Να σημειωθεί ότι καθημερινά σιτίζονται και στηρίζονται ιατρικά περίπου 1500 άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο Σαμαρά και στα κόμματα οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι για τα γενόσημα! Τι θα ζητήσουν

Στα κάγκελα οι γιατροί για τις νέες επιστημονικές εταιρείες! Τι αλλάζει

Απίστευτο: Άφησαν χωρίς οδοντίατρο ανάπηρα παιδιά στη Λευκάδα! Γιατί έκλεισε η μονάδα

Καταργείται το 5ευρω στα νοσοκομεία! Χαράτσι σε τσιγάρα ή ποτά