Απίστευτες ιατρικές αλήθειες για τον κάθε λαό που δεν γνωρίζετε

  • Iatropedia
Σήμερα σε ολόκληρο τον πλανήτη, υπάρχουν περίπου 200 χώρες. Για την ακρίβεια 196. Γνωρίζετε μήπως σε ποια χώρα ζουν οι περισσότερο παχύσαρκοι άνθρωποι; Ποια περιοχή του πλανήτη, έχει τους μικρότερους σε ηλικία ανθρώπους; Μήπως ξέρετε ποια χώρα δεν έχει καθόλου λίμνες ή ποτάμια και οι κάτοικοι της πίνουν νερό από την αφαλάτωση των φυτών; Ποια χώρα έχει τους περισσότερους φυλακισμένους; και αντίθετα σε ποια χώρα επί του πληθυσμού της, είναι οι πιο μορφωμένοι άνθρωποι; Διαβάστε το κείμενο και δεν θα το πιστεύετε.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τη χώρα που ο μισός της πληθυσμός είναι κάτω από τα 15 χρόνια. Αυτή είναι η Νιγηρία όπου σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, το 49% των Νιγηριανών δεν έχουν μπει καν στην εφηβεία.

Στον αντίποδα η χώρα όπου οι κάτοικοι της πεθαίνουν με γοργούς ρυθμούς, τόσο από ασθένειες, όσο και λόγω της ηλικιακής σύνθεσης είναι η Ουκρανία. Κάθε χρόνο πεθαίνουν 8 άνθρωποι στους 100 και δεν αντικαθίστανται από τις γέννες, που σημαίνει ότι μέχρι το 2050, η Ουκρανία θα έχει χάσει το 30% του συνολικού της πληθυσμού.

Το Nauru, είναι ένα μικρό νησάκι κοντά στην Ινδονησία, στον νότιο Ειρηνικό, πλούσιο σε φωσφορικό αλάτι. Οι κάτοικοί του είναι οι πιο παχύσαρκοι και υπέρβαροι κάτοικοι στον κόσμο. Το 95% του πληθυσμού του είναι υπέρβαρο. Και μην νομίζετε ότι πρόκειται για κάποια επιδημία, ή χρωμοσωμική ανωμαλία. Όταν ευημέρησε πριν λίγες δεκαετίες λόγω των εξαγωγών αλατιού, οι κάτοικοι γνώρισαν και λάτρεψαν το fast food.

Οι πιο μορφωμένοι άνθρωποι στον κόσμο ζουν στον Καναδά. Το 50% του πληθυσμού έχει ανώτερη εκπαίδευση. Ακολουθούν το Ισραήλ με 45% και η Ιαπωνία με 44%. Αντίθετα η χώρα με τους περισσότερους φυλακισμένους στον κόσμο είναι η γειτονική με τον Καναδά, ΗΠΑ. Στις φυλακές των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονται σήμερα περισσότεροι από 2,2 εκατομμύρια εγκληματίες.

Στην Παπούα- Νέα Γουινέα, η επίσημη γλώσσα είναι τα Αγγλικά. Όμως Αγγλικά μιλάει μόνο το 2% του πληθυσμού. Στο νησί μιλιούνται συνολικά 820 διαφορετικές γλώσσες, ή αλλιώς, το 12% των γλωσσών όλου του πλανήτη.

Η χώρα που δεν έχει ποτάμια και λίμνες είναι η Σαουδική Αραβία και οι γαστρεντερίτιδες θερίζουν κυρίως στα χωριά. Το νερό που πίνουν είναι από αφαλάτωση των φυτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συγκινητικό βίντεο: 3χρονο παιδάκι άκουσε για πρώτη φορά τη φωνή του

Τι να μην φάτε εάν πρόκειται να κάνετε σεξ

Αυτά που βλέπετε είναι σκάγια στο κορμί σκύλου. ΦΩΤΟ

Ακάρεα στα μάτια; Και όμως,πρέπει να δώσετε προσοχή. ΒΙΝΤΕΟ