Απεταξάμην δια χειρός Άδωνι! Ο σύμβουλος οι φαρμακευτικές και η αποχώρηση

  • Iatropedia
Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταιες ημέρες με αφορμή δημοσίευμα πρώην άτυπου συμβούλου του Αδωνι Γεωργιαδη σε θέματα φαρμακων, σχετικα με τον ΕΟΦ. Τι απαντα ο Αδωνις και πως τον απομάκρυνε απο την οδο Αριστοτελους

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Από την ημέρα που ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέλαβε τα ηνία του υπουργείου υγείας, αρκετοί σύμβουλοι και επιστημονικοί του συνεργάτες εγκαταστάθηκαν στην οδό Αριστοτέλους.

Μεταξύ των προσώπων που φέρονταν να τον συμβουλεύουν ήταν και ο εκδότης ειδικών εντύπων της αγοράς υγείας Μιχάλης Πιτσιλίδης.

Ο κ.Πιτσιλίδης είχε αναλάβει το ρόλο του άτυπου συμβούλου στο πλευρό του Άδωνι για θέματα φαρμάκων.

Από την πρώτη στιγμή όμως είχαν αρχίσει να εμφανίζονται δημοσιεύματα εναντίον της συγκεκριμένης επιλογής. Πολλοί υποστήριζαν ότι η εκδοτική δραστηριότητα του δε συνάδει με τη θέση έστω του άτυπου συμβούλου του κ.Γεωργιαδη. Μάλιστα αρκετοί παράγοντες της φαρμακευτικής αγοράς μιλούσαν για «conflikt of interest» κάτι δηλαδή σα σύγκρουση συμφερόντων επειδή ακριβώς συνυπήρχαν οι εκδοτικές και οι συμβουλευτικές δραστηριότητες.

Οι συγκεκριμένοι προβληματισμοί είχαν φτάσει και στα αυτιά Άδωνι ο οποίος απομάκρυνε τον άλλοτε σύμβουλο του από την οδό Αριστοτέλους. Μάλιστα σε ανακοίνωση αναφέρει:

«Αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον κ. Μιχ. Πιτσιλίδη ως «άτυπο σύμβουλο» του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, αποσαφηνίζεται ότι ο κ. Μιχ. Πιτσιλίδης έχει από καιρό απενταχθεί από την ομάδα συμβούλων του κ. Γεωργιάδη.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τρίτη και φαρμακερή συνάντηση Άδωνι-Διαγνωστικών Κέντρων! Τι θα γίνει με την επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ

Απίστευτο: Έβγαλαν ασθενή από χειρουργείο επειδή δεν είχε να πληρώσει! Τι καταγγέλλει κοινωνικό ιατρείο

Αναβάλλεται η επίσχεση στις ιδιωτικές κλινικές κατά ΕΟΠΥΥ για Παρασκευή!

ΕΟΦ και για …ιδιώτες! Υπηρεσίες φαρμάκων και στον ιδιωτικό τομέα εξετάζει ο Άδωνις