Απεργία ΕΣΥ: 24ωρη απεργία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία στις 6 Απριλίου

  • Γιάννα Σουλάκη
"Σκοταδισμό" και "εργασιακό μεσαίωνα" στα νοσοκομεία, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, οι οποίοι προχωρούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 6 Απριλίου, με αίτημα την ενίσχυση του συστήματος Υγείας.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 6 Απριλίου, ενώ στους δρόμους βγαίνει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

«Οι υγειονομικοί έδωσαν και τη ζωή τους στις δημόσιες μονάδες υγείας να σώζουν ζωές ασθενών παρά τις παθογένειες, την εξάντληση μέχρι λιποθυμίας λόγω των τραγικών ελλείψεων (10.000 λιγότεροι εργαζόμενοι σε σχέση με πέρυσι). Ο ιδιωτικός τομέας τελεί υπό την υψηλή προστασία της κυβέρνησης, αμόλυντος από κορωνοϊό λειτουργεί δύο χρόνια τώρα με λογικές μαυραγοριτισμού, αυξάνοντας τα κέρδη τους. Αντί λοιπόν να αντιληφθούν τη σημασία ενίσχυσης του Δημόσιου Τομέα Υγείας στη πρωτοβάθμια, τη νοσοκομειακή περίθαλψη, την εντατική θεραπεία με τις εξαγγελίες τους βάζουν ταφόπλακα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αφού καταργούν θεμελιώδεις αρχές, όπως η δωρεάν περίθαλψη και η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση των εργαζομένων στο ΕΣΥ», αναφέρουν οι εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ.

Από την πλευρά τους οι γιατροί της ΟΕΝΓΕ, δηλώνουν πως απεργούν και διαδηλώνουν:

  • Ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών.
  • Παλεύουμε για τη ζωή, όχι για το θάνατο.
  • Ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία.
  • Ενάντια στα σχέδια τους για το νέο ΕΣΥ.
  • Για αυξήσεις στους μισθούς μας.

Οι εργαζόμενοι καλούν τους συναδέλφους τους, να στηρίζουν την απεργία στις 6 Απρίλη και τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.