Απάντηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαϊας στον ΕΟΦ για τις ελλείψεις φαρμάκων

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως αναφέρουν οι φαρμακοποιοί, σε συνέχεια της αλληλογραφίας ΦΣ Αχαΐας - ΙΦΕΤ, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας απέστειλε χθες την απάντησή του προς το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας. Θυμίζουμε ότι το ΙΦΕΤ είχε χαρακτηρίσει «αόριστες» τις αναφορές του ΦΣΑΧ για ελλείψεις που παρουσιάζονται σε φάρμακα, με αποτέλεσμα ο ΦΣΑΧ να προχωρήσει στην παρακάτω επιστολή.

Τα συγκεκριμένα σκευάσματα που παρουσιάζουν έλλειψη από την φαρμακευτική αγορά της Αχαίας απέστειλαν οι φαρμακοποιοί του οικείου συλλόγου στον ΙΦΕΤ επιρρίπτοντας πάντως την ευθύνη στην κυβέρνηση και όχι στη διοίκηση του ΙΦΕΤ με το αιτιολογικό ότι υπάρχει έλλειψη κονδυλίων και προσωπικού.

Διαβάστε εδώ την επιστολή:

 

Προς: Ι.Φ.Ε.Τ.
Θέμα: Απάντηση στην 8496/15.12.2015 επιστολή σας

Κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε,

Παρακάμπτοντας τα σχόλια δυσαρέσκειας τα οποία διατυπώνονται στο κείμενό σας, σας ενημερώνουμε για τις ανεπαρκέστατες ποσότητες στα εξής σκευάσματα:

Librax tab
Clonotril tab
Biotine tab
Distraneurine sir και cap
Kaneuron drops
Fluorouracil amp (έχουν διακοπεί θεραπείες και θεραπείες στο Π.Γ.Ν.Π. ΡΙΟ!)
Foncitril sach
Emulsion benzoate benzyl
Mercaptopurine Tab
Ritalin Tab
Colchicine Tab
Rifadin sir

Αυτά τα παραπάνω ενδεικτικά, αν και είμαστε πεπεισμένοι πως γνωρίζετε καλύτερα από εμάς πως όχι μόνο η πλειοψηφία των παραπάνω βρίσκεται σε έλλειψη για μεγάλες χρονικές περιόδους αλλά και στη courier που με δικά του έξοδα αποστέλλει ο ΣΥΦΑΝΣΠΕ, δέχεστε να εκτελείτε μόνο 4 είδη σκευασμάτων (!!!) από αυτά που εποχιακά διαθέτετε. Το ζήτημά μας ως Ν.Π.Δ.Δ. δεν είναι η αντιπαράθεση με τη διοίκηση του Ι.Φ.Ε.Τ. αλλά ο εφοδιασμός του εκ μέρους της Κυβέρνησης τόσο με το απαιτούμενο προσωπικό όσο και τα απαιτούμενα κονδύλια ώστε να μη συμβαίνουν όσα τριτοκοσμικά συμβαίνουν στη χώρα μας.

Για τον Φ.Σ. Αχαΐας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ     ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΜΙΤΣΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν