Απάντηση των εργαζομένων στη διοίκηση του Ν. Θριάσιο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Θριάσιο
"Καμία απάντηση δε δίνει το δελτίο τύπου της διοίκησης του νοσοκομείου στα προβλήματα της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και συνολικά του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου και ουσιαστικά επιβεβαιώνει τα όσα αναφέρει το υπόμνημα - καταγγελία του Σωματείου μας".

Διαβάστε την ανακοίνωση των εργαζομένων:

Το δελτίο τύπου της διοίκησης επιβεβαιώνει ότι, αν και υπάρχει μεγάλη αύξηση του αριθμού των συνεδριών αιμοκάθαρσης, στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού εργάζονται μόνο τρεις μόνιμοι και ένας επικουρικός νεφρολόγος και οκτώ νοσηλεύτριες ( από τις οποίες η μία λείπει λόγω εγκυμοσύνης).

Με αποτέλεσμα και περικοπές σε κανονικές άδειες και ημέρες ανάπαυσης να γίνονται αλλά και σε όλες τις απογευματινές βάρδιες (ακόμη και στις εφημερίες του νοσοκομείου – αδιάψευστος μάρτυρας τα εβδομαδιαία προγράμματα εργασίας και φυσικά και οι ίδιες οι εργαζόμενες) μόνο δύο νοσηλεύτριες έχουν τη νοσηλευτική ευθύνη για δεκατρείς αιμοκαθαιρόμενους – αν και οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία Μονάδων Τεχνητού Νεφρού ρητά προβλέπουν την παρουσία ενός νοσηλευτή ανά κάθε τρία έως τέσσερα λειτουργούντα μηχανήματα αιμοκάθαρσης, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των αιμοκαθαιρόμενων.

Ακόμα σημαντικότερο όμως είναι ότι ούτε η διοίκηση του νοσοκομείου ούτε ο αναπλ. Υπουργός (που έσπευσε να μας κατηγορήσει για «στείρα συνδικαλιστικά τερτίπια») ΔΕ ΛΕΝΕ ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ για το δεύτερο μέρος της καταγγελίας μας, που αφορά τις μεγάλες ελλείψεις συνολικά στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο.

ΔΕ ΛΕΝΕ ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ για τις 71 κενές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και τις 47 κενές θέσεις τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου. Με αποτέλεσμα, στις κλινικές του νοσοκομείου, δύο (ή και ένας) νοσηλευτές/νοσηλεύτριες, ανά βάρδια, να έχουν τη νοσηλευτική ευθύνη συχνά για τριάντα ή και περισσότερους ασθενείς.

ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ για το πώς θα καλυφθούν οι ελλείψεις, ώστε να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους ασθενείς και οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων.

ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ για τις συνεχιζόμενες απολύσεις επικουρικών γιατρών και τις υπεράριθμες εφημερίες.

ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ για το τι θα γίνει με τα εκατοντάδες παιδιά και εφήβους που παρακολουθεί ο μοναδικός (επικουρικός) παιδοψυχίατρος που απολύεται στις 31 Δεκεμβρίου 2018 και δεν έχουν αρχίσει ακόμη οι διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου.

ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ για τις κατηργημένες θέσεις στη διοικητική και τεχνική υπηρεσία, όπου οι ελλείψεις καλύπτονται προσωρινά με πρακτικάριους.

Ενώ δεν υπάρχει ακόμη καμία απάντηση στην προηγούμενη καταγγελία – υπόμνημα του σωματείου μας για τα προβλήματα της Αιμοδοσίας λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού.

Μάταια αναμένει λοιπόν η διοίκηση και η κυβέρνηση την «επιβράβευση μέσω θετικών σχολίων» από εμάς.

Η καθημερινότητα που βιώνουμε καθημερινά, εργαζόμενοι και ασθενείς. διαψεύδουν κάθε κυβερνητική προπαγάνδα περί «αναβάθμισης» των δημόσιων μονάδων υγείας.

Άλλωστε, συγχαρητήρια και πλήρη στήριξη λαμβάνει καθημερινά η κυβέρνηση από τους ντόπιους και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους (των οποία τα συμφέροντα και τα κέρδη υπηρετεί, θυσιάζοντας τα δικά μας δικαιώματα και ανάγκες) και φυσικά από την Μέρκελ, την Λαγκάρντ, τον αμερικανό πρέσβη, συνολικά την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ, το ΝΑΤΟ κλπ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απορρίψουν την κυβερνητική προπαγάνδα και να συσπειρωθούν στο Σωματείο μας, για να διεκδικήσουμε μαζί:

► μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αναμόρφωση του Οργανισμού ώστε να αντιστοιχεί στις πραγματικές ανάγκες

► να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, εργολαβικοί)

► ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

► να μην περικοπεί το ανθυγιεινό επίδομα. Να επεκταθεί και να ενταχθούν στα ΒΑΕ όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους.

► δημιουργία δημόσιου δωρεάν βρεφονηπιακού και παιδικού σταθμού για τα παιδιά των εργαζομένων. Αναβάθμιση της συγκοινωνιακής σύνδεσης του νοσοκομείου.

Γνωρίζουμε, ότι για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας μας, χρειάζεται να συμβάλλει στη δημιουργία της λαϊκής συμμαχίας ενάντια στον πραγματικό μας εχθρό: τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος και τα κόμματα τους, την Ε.Ε.–ΔΝΤ που τους στηρίζουν. Να διεκδικεί την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας και των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, αποκλειστικά δημόσιου, δωρεάν συστήματος υγείας και πρόνοιας, που θα καλύπτει πλήρως τις λαϊκές ανάγκες και θα εξασφαλίζει μόνιμη, σταθερή εργασίας με πλήρη δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους.

Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Απεργία στις 14 Νοεμβρίου και στην Απεργιακή Συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10:30 π.μ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γραμματέας

Βαρδαβάκης Μανώλης                                 Ιωαννίδης Παναγιώτης