Απάντηση της Όλγας Γεροβασίλη σε αποκαλύψεις της ΠΟΕΔΗΝ για το διαγνωστικό της στην Άρτα

  • Iatropedia
Πολιτικό ζήτημα προς επίλυση αποτελεί η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ και του προέδρου της, Μιχάλη Γιαννάκου σχετικά με χαλασμένους αξονικούς τομογράφους στα νοσοκομεία Πρέβεζας και Άρτας. Σύμφωνα με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, για όσο τα μηχανήματα είναι χαλασμένα, οι ασθενείς εξυπηρετούνται από δύο διαγνωστικά κέντρα της περιοχής, εκ των οποίων ένα ανήκει σε κυβερνητικό στέλεχος. Στην καταγγελία απάντησε το βράδυ της Πέμπτης η υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος. Η κ. Γεροβασίλη κάνει λόγο για λασπολογία και ψεύδη, ζητώντας από την ΠΟΕΔΗΝ να ανακαλέσει.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Στην αρχή του έτους 2014 η διοίκηση του νοσοκομείου Άρτας υπέβαλε αίτημα στην Περιφέρεια της Ηπείρου, για προμήθεια αξονικού τομογράφου με κοινοτικά κονδύλια. Το αίτημα απερρίφθη από την Περιφέρεια. Η στελέχωση του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος του νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό δεν είναι επαρκής. Την περίοδο που οι αξονικοί τομογράφοι των δύο νοσοκομείων είναι εκτός λειτουργίας, οι κάτοικοι των δύο νομών (200.000) εξυπηρετούνται από ένα και μοναδικό ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό κέντρο στην πόλη της Άρτας, που διαθέτει αξονικό τομογράφο, Ιδιοκτησίας κυβερνητικού προβεβλημένου στελέχους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Το σύνολο των μαγνητικών τομογραφιών των κατοίκων των δύο νομών, πραγματοποιούνται σε δύο ιδιωτικά ακτινοδιαγνωστικά κέντρα που λειτουργούν στην πόλη της Άρτας. Το ένα εκ των δύο ανήκει στην ιδιοκτησία του ίδιου κυβερνητικού στελέχους. Στα εν λόγω Ιδιωτικά ακτινοδιαγνωστικά κέντρα πραγματοποιούνται, όχι μόνο οι τομογραφίες που εγκρίνονται από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά και όλες οι υπόλοιπες που πληρώνονται από τις τσέπες των πολιτών».

Η κ. Γεροβασίλη από την πλευρά της ανταπάντησε:  

«Η απροσχημάτιστη και πολιτικά εμπαθής επίθεση της ΠΟΕΔΗΝ προσκρούει βιαίως, όχι μόνο στην αλήθεια και στην κοινή πεποίθηση των πολιτών της Άρτας, αλλά και στην πολύχρονη δράση υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας, απ’ όποια θέση κι αν βρέθηκα».

Επισημαίνει επίσης ότι ουδέποτε υπήρξε ανεπάγγελτη, όπως ουδέποτε κατέφυγε σε αθέμιτες μεθόδους κατά την άσκηση του ιατρικού της επαγγέλματός,