Απάντηση στον κ. Παύλο Πολάκη από το Σωματείο Εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Για "πανικό" εκ μέρος του κ. πολάκη κάνουν λόγο από το ΣΕΚΕΕΛ εξηγώντας ότι -σύμφωνα με τον συνδικαλιστικό νόμο- ακόμα κι αν απολυθεί από την υπηρεσία του εκλεγμένο μέλος Σωματείου, διατηρεί την θέση του στο ΔΣ. Ο λόγος για τον κ. Σταμάτη Πουλή, πρόεδρο του ΣΕΚΕΕΛ, που πρόσφατα απολύθηκε από το Κέντρο...

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΣΕΚΕΕΛ:

Ο πανικός στον οποίο έχει περιέλθει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μετά τις αποκαλύψεις του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Σταμάτη Πουλή,  αναφορικά με την προσπάθεια απόκρυψης και συγκάλυψης  από μέρους του της ύπαρξης νεκρών και του αριθμού αυτών στην καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, είναι τεράστιος.  Έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που φαντασιώνεται να καταλύει   τον Συνδικαλιστικού Νόμο 1264/1982 , προκειμένου να φιμώσει κάθε φωνή που αποδεικνύει την αλήθεια.

Ευτυχώς όμως σε αυτήν την χώρα υπάρχει Σύνταγμα, υπάρχουν Νόμου, υπάρχουν Καταστατικά και υπάρχουν και διαδικασίες.

Τόσο ο Συνδικαλιστικός Νόμος 1264/1982 «Για το Εκδημοκρατισμό του Συνδικαλιστικού Κινήματος και την Κατοχύρωση των Συνδικαλιστικών Ελευθεριών των Εργαζομένων»  στο  Άρθρο 7 , όσο και το Καταστατικό του Σωματείου Εργαζομένων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., νόμιμα καταχωρημένο  στο Πρωτοδικείο Αθηνών και εγκεκριμένο από αυτό στο άρθρο 5 ,  προβλέπουν με σαφήνεια ότι  όταν ένας Εργαζόμενος απολύεται, ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ και όλα τα παρεπόμενα δικαιώματα, υποχρεώσεις  και θέσεις που απορρέουν από  την ιδιότητα αυτή.

Συνεπώς η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου και η ιδιότητα του Σταμάτη Πουλή, ως προέδρου αυτού,  προστατεύονται ρητά από τον Νόμο  καθώς  έχει εκλεγεί δημοκρατικά και νόμιμα. Οτιδήποτε αντίθετο σε αυτό συνιστά παραβίαση του Νόμου και  επιφέρει  έννομες συνέπειες.

Η ανακοίνωση της Γ.Σ.Ε.Ε./Δ.Α.Κ.Ε.-Ι.Τ. «Έκνομη και αποκρουστική ενέργεια η κατά παραγγελία απόλυση του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.», αποτελεί πρωτοφανές ράπισμα για το έλλειμμα δημοκρατικής αντίληψης και νοοτροπίας του Αν. Υπουργού Υγείας Π. Πολάκη, ο οποίος έχει  καταφέρει να είναι ο πρώτος Υπουργός Υγείας που  βρίσκεται σε ρήξη με τους Συνδικαλιστές και τις Επιστημονικές Ενώσεις του χώρου, ενώ ταυτόχρονα καταδικάζεται από την Ελληνική Δικαιοσύνη ως κοινός συκοφάντης των Συνδικαλιστών. Η ιδιότητα που θα τον ακολουθεί από εδώ και πέρα είναι αυτή του Συκοφάντη Πολιτικού.

Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν – εμείς ακόμα περισσότερο –  ότι  ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Π. Πολάκης είναι αλλεργικός στην τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών και της νομιμότητας.  Το συνθήματά του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» καθώς και «είστε υποχρεωμένοι να υπηρετήσετε το πολιτικό σχέδιο μου» εκφράζουν και αντιπροσωπεύουν την ολοκληρωτική και αντιδημοκρατική νοοτροπία του. Οι εποχές όμως που έχτιζε με τούβλα τους πολιτικούς του αντιπάλους μέσα στα γραφεία τους έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Το Σωματείο Εργαζομένων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. δεν πρόκειται να τον αφήσει να συμπεριφέρεται ως  άλλος «Κομισάριος» που θα εξορίζει στα γκούλαγκ του πολιτικούς του αντιπάλους. Οποιαδήποτε παράνομη απόπειρα φίμωσης και περιορισμού της συνδικαλιστικής μας δράσης  και ελευθερίας θα σταλεί στη Δικαιοσύνη. Εκεί που μέχρι σήμερα ο Π. Πολάκης  δεν τολμά να  παρουσιαστεί.

Το Σωματείο Εργαζομένων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. συνεχίζει το έργο του ακόμα πιο αποφασιστικά.

Αντιστεκόμαστε στην διάλυση του Οργανισμού και παλεύουμε για την κατοχύρωση και διατήρηση όλων των θέσεων Εργασίας στο πλαίσιο των επικείμενων αλλαγών του Οργανογράμματος.

Αναδεικνύουμε κάθε παραβίαση της νομιμότητας και της διαφάνειας που βλάπτει το Δημόσιο συμφέρον και τα καλώς εννοούμενα δικαιώματα των Εργαζομένων.

Υπερασπιζόμαστε τη μνήμη των θυμάτων και με σεβασμό στους συγγενείς τους στέλνουμε στη Δικαιοσύνη όλα τα στοιχεία που αποκαλύπτουν τις εγκληματικές παραλείψεις που συνέβαλαν στην πρόσφατη πρωτοφανή τραγωδία στο Μάτι.

Εκ  του Σωματείου Εργαζομένων ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν