Απάντηση Νοσοκομείου «Μεταξά» σε καταγγελία για ματαίωση επέμβασης σε ασθενή: «Δεν έπρεπε να χειρουργηθεί»

  • Iatropedia newsroom
Μεταξά
Απάντηση στην καταγγελία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) εξέδωσε το Νοσοκομείο Μεταξά.

Σύμφωνα με την καταγγελία ο γιατρός Π.Ν, ο οποίος είναι και ασθενής, εισήχθη στις 20/9/2023 στο Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά ΜΕΤΑΞΑ, στην Ουρολογική Κλινική με σκοπό να υποβληθεί σε τακτικό χειρουργείο Ca Προστάτη. Κατά τη διάρκεια του προεγχειρητικού ελέγχου, ωστόσο, τον ενημέρωσαν ότι θα λάβει … εξιτήριο για την επόμενη μέρα, καθώς -όπως του είπαν- το νοσοκομείο δεν διέθετε τη δέουσα καρδιολογική υποστήριξη και τη δυνατότητα για την εξέταση της μελέτης ύπνου.

Η απάντηση του Νοσοκομείου «Μεταξά»

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου «Μεταξά» με ανακοίνωσή της το βράδυ της Πέμπτης 28/09/23, υποστηρίζει ότι ο ασθενής διαπιστώθηκε ότι υπέφερε από άπνοιες και έπρεπε πριν από το χειρουργείο να υποβληθεί σε ειδική εξέταση.

Καταλήγει δε ότι έλαβε μεν εξιτήριο, χωρίς όμως να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία του, ενώ ταυτόχρονα οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου τον ενημέρωσαν ότι δεν θα χάσει τη σειρά του για την επέμβαση.

Συγκεκριμένα αναφέρεται, μεταξύ άλλων:

«Ο ασθενής για τον οποίο γίνεται λόγος, υποβλήθηκε σε πλήρη προεγχειρητικό έλεγχο, συμπεριλαμβανομένων καρδιολογικής και πνευμονολογικής εκτίμησης.

Δεδομένου ότι επρόκειτο για ρομποτική χειρουργική επέμβαση, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην πνευμονολογική εκτίμηση, λόγω της ιδιαίτερης στάσης του σώματος που λαμβάνουν οι ασθενείς κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

Ο ασθενής κρίθηκε ως υψηλού κινδύνου από τους πνευμονολόγους του Νοσοκομείου Μεταξά (άπνοιες) και για αυτό του δόθηκαν συστάσεις για διενέργεια εξειδικευμένης εξέτασης (μελέτη ύπνου) η οποία διενεργείται σε συγκεκριμένα Νοσηλευτικά Ιδρύματα.

Παράλληλα, τονίστηκε στον ασθενή ότι δε θα χάσει τη σειρά του στη λίστα χειρουργείου του Νοσοκομείου Μεταξά και εφόσον μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης δοθεί το πράσινο φως, θα ενταχθεί κατά προτεραιότητα στο πρόγραμμα χειρουργείου.

Σημειώνεται ότι ο ασθενής είναι περιπατητικός σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και δεν προκύπτει ο παραμικρός κίνδυνος για την ασφάλειά του από τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, ούτε από την ολίγων ημερών αναβολή του χειρουργείου, που προέκυψε για ιατρικούς λόγους, με μοναδικό γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας του και της ομαλής αφύπνισης μετά τη χειρουργική επέμβαση».