Απάντηση από την διοίκηση του «Άγιου Σάββα» σε δυσφημιστικά δημοσιεύματα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σε απάντηση δημοσιευμάτων η διοίκηση του '"Άγιου Σάββα" παραθέτει αυτούσια την επίσημη θέση του νοσοκομείου. "Το Δ.Σ. του Νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας» σε έκτακτη συνεδρίαση του στις 06/04/17 (στη συνεδρίαση συμμετείχαν και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων γιατρών και λοιπού προσωπικού) ομόφωνα χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα, αναλυθεί και προϊόν σκόπιμης παραπληροφόρησης. Τονίζει επίσης, ότι η δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλλει σε κάθε περίπτωση και για κάθε δημοσίευμα την καταγραφή και των δυο θέσεων".

Δείτε τι απαντούν αναλυτικά:

Ειδικότερα, υπεύθυνα και έγκυρα διευκρινίζουμε ότι:
Οι μετακινήσεις του προσωπικού γίνονται σε καθημερινή βάση και πάντα για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, με στόχο την παροχή ποιοτικότερων και αποτελεσματικότερων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες. Η αρμοδιότητα αυτή απορρέει από το Ν. 3329/2005.

Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν υποχρέωση να τηρούν το προβλεπόμενο ωράριο και αυτό πράττει η συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού του νοσοκομείου μας, ξεπερνώντας μάλιστα πολλές φορές τα όρια του, για το καλό και μόνο των ασθενών. Μόνο σε περίπτωση αδικαιολόγητης απουσίας, η διοίκηση επιλαμβάνεται και ακολουθεί τα προβλεπόμενα από τις σχετικές ισχύουσες διατάξεις.

Η ειδική άδεια κλειστού χώρου παρέχεται στο προβλεπόμενο προσωπικό με βάση το Ν. 4368/2016.
Σχετικά με την αναφορά περί της διαδικασίας αξιολόγησης, σκοπίμως κατά την άποψή μας δεν παρατίθενται οι απόψεις των. Τελικά επιθυμούν ή όχι την αξιολόγηση του προσωπικού;

Η καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος προβλέπεται από τους Ν. 4354/2015 & Ν. 4389/2016 και καταβάλλεται σε όλους τους δικαιούχους.

Καμία απόφαση ΔΣ ή Διοικητή του νοσοκομείου μας, δεν υπάρχει για κατάργηση κοινωνικού φαρμακείου, καθώς ούτε σημερινή, ούτε προγενέστερη απόφαση υπήρξε για λειτουργία τέτοιου φαρμακείου εντός του νοσοκομείου.

Το ΔΣ με την υπ’ αριθμ. 478/07-02-2017 απόφασή του, καθόρισε το πλαίσιο και τις διαδικασίες που θα ακολουθούνται σε περίπτωση δωρεών αχρησιμοποίητων φαρμάκων, λαμβάνοντας υπ’ όψιν του, πρωτίστως την ασφάλεια του ασθενούς, αλλά και της διαφάνειας.

Επίσης, όρισε ότι η όλη διαδικασία θα γίνεται υπό την επίβλεψη και την ευθύνη αρμόδιων επιστημόνων (φαρμακοποιών), όπως ο νόμος ρητά ορίζει για τη λειτουργία κάθε φαρμακείου. Υπογραμμίζεται, ότι η πολιτεία με τον πρόσφατο νόμο έδωσε για –πρώτη φορά-, καθολική πρόσβαση σε όλους τους πολίτες στα δημόσια νοσοκομεία με δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας και φαρμάκων εντός του νοσοκομείου.

Για τον αγγειογράφο και τον μαγνητικό τομογράφο, ήδη το νοσοκομείο με σχετικό αίτημα του, έχει ζητήσει την ένταξη και των δύο μηχανημάτων σε πρόγραμμα που βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης.

Από της 30/1/17 βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία το υπερσύγχρονο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», δωρεά της Μαριάννας Λάτση, δυναμικότητας 45 κλινών. Παράλληλα, από τις αρχές Νοεμβρίου 2016 λειτουργεί το τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής και το τμήμα Βραχυθεραπείας.

Σε λειτουργία από τον Σεπτέμβριο 2016 έχουν τεθεί και οι δύο νέοι γραμμικοί επιταχυντές (ο ένας δωρεά της οικογένειας Αγγελόπουλου και ο άλλος μέσω ΕΣΠΑ), τα εγκαινίων των οποίων θα γίνουν πολύ σύντομα. Η λίστα αναμονής μειώθηκε από τους 7 μήνες στους 3. Με απόφαση του ΔΣ του νοσοκομείου, τέθηκε εκτός λειτουργίας από την αρχή του έτους το ένα κοβάλτιο παλαιάς τεχνολογίας με πλήρως εξασθενημένη πηγή. Τα περιστατικά όλα καλύφθηκαν από τους νέους γραμμικούς επιταχυντές υψηλής τεχνολογίας και ασύγκριτα καλύτερης & ποιοτικότερης θεραπείας. Θα ακολουθήσει και η απόσυρση ενός ακόμη κοβαλτίου παλαιάς τεχνολογίας, όταν και σε αυτό η πηγή θα εξασθενήσει πλήρως.

Ταυτόχρονα, η διοίκηση στα τέλη του 2016, υπέβαλλε αίτημα για την προμήθεια ενός νέου γραμμικού επιταχυντή, ο οποίος μαζί με τους ήδη υπάρχοντες θα συμβάλλουν σε νέα αποκλιμάκωση της λίστας αναμονής.
Διευκρινίζεται ακόμη, ότι ένα ακόμη κοβάλτιο λειτουργεί στο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», το οποίο χρησιμοποιείται εκτός από την συμβατή θεραπεία και για ολοσωματική θεραπεία στα πλαίσια μεταμόσχευσης μυελού, διαδικασία η οποία πραγματοποιείται σε 2 κέντρα (Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα) σε όλη τη χώρα.

Στο νοσοκομείο υπηρετούν 172 ιατροί σε σύνολο 221 οργανικών θέσεων και 821 λοιπό προσωπικό σε σύνολο 1.062 οργανικών θέσεων.

Ειδικότερα, οι προσλήψεις στα έτη 2012-2014 επικουρικού και μόνιμου προσωπικού ανήλθαν στις 39 (ιατροί:13, επικ. Ιατροί:14, λοιπό πρ/κό:2, λοιπό επικ. πρ/κό:10).
Για τα έτη 2015-2017 προσελήφθησαν 158 εργαζόμενοι (Ιατροί: 9, επικ. ιατροί:22, λοιπό πρ/κό:41, επικ. πρ/κό:42, ΟΑΕΔ:44).

Μετά την πρόσφατη εντός του 2017 ολοκλήρωση της διευθέτησης κληρονομιάς που εκκρεμούσε από το 1998 των αείμνηστων αδελφών Κουζοπούλου & Ισαακίδη ποσού περίπου 500.000 ευρώ εισπρακτέων και 300.000 ευρώ περίπου προς είσπραξη, δρομολογείται η πλήρης ανακαίνιση των 8 εναπομείναντων νοσηλευτικών θαλάμων δυναμικότητας 34 κλινών.

Σχετικά με τη διερεύνηση της πρότασης του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α)για τη δημιουργία κοινού χώρου Αιμοληψίας με το όμορο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ, η διαδικασία βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πρόταση του Ε.ΚΕ.Α. που στόχο έχει να προσελκύσει και να ευαισθητοποιήσει περισσότερους αιμοδότες.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. – ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Α.Ο.Ν.Α. « Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΝΔΡΑΜΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν