Απαγορεύεται η ασθένεια (!) σε δήμο της Ιταλίας

  • Iatropedia
"Διαταγή" που εξέδωσε δήμαρχος στην Ιταλία, ουσιαστικά απαγορεύει στους κατοίκους της περιοχής να ασθενήσουν!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο Νταβίντ Ζιτσινέλα, γιατρός στο επάγγελμα, είναι ο Δήμαρχος του χωριού Σέλια στη νότια Ιταλία. Όπως ισχυρίζεται, προσπαθεί να προστατεύσει την υγεία των κατοίκων, αλλά και να εμποδίσει την ερήμωση του χωριού προτρέποντας τους κατοίκους να κάνουν προληπτικές εξετάσεις με έναν πρωτότυπο τρόπο που θυμίζει λίγο…Κουρουμπλή…

'Ετσι, εξέδωσε κάτι σαν… διαταγή με την οποία υπόσχεται φορολογικές ελαφρύνσεις για όσους ντόπιους κάνουν χρήση των υγειονομικών υπηρεσιών προληπτικά, αλλά και κυρώσεις για όσους δεν το πράττουν.

«Εκείνοι που δεν λαμβάνουν προληπτικά μέτρα και θέτουν σε κίνδυνο τη δική τους υγεία, αλλά και του χωριού μας, θα πληρώνουν περισσότερους φόρους», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο AGI, ενώ στην εντολή αναφέρεται ρητά ότι απαγορεύεται να αρρωστήσει κάποιος στο χωριό.

Εκεί ζούσαν το 1951 περί τα 1.400 άτομα ενώ τώρα έχουν απομείνει 500 κάτοικοι, με πάνω από το 60% να είναι συνταξιούχοι.

Οπως λέει ο Ζιτσινέλα, θέλει ο κόσμος να αισθάνεται ως καθήκον να του την παρακολούθηση από γιατρούς, ώστε να μην «πεθάνει» το χωριό από μείωση πληθυσμού.