Αντώνης Σαμαράς: «Έχω ένα όνειρο για την Υγεία…»! Τι είπε σε μήνυμά του

  • Iatropedia
Μήνυμα για το χώρο της Υγείας έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στα εγκαίνια της νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός». Ο υπουργός Υγείας εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό ανέγνωσε το μήνυμά του όπου μεταξύ άλλων μιλά για τους Έλληνες γιατρούς αλλά και για το όνειρό του για τον τομέα της Υγείας.... Τι είπε ο πρωθυπουργός;

Σε εκτενές μήνυμά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια των εγκαινίων στον Ευαγγελισμό επεσήμανε τα όσα ο ίδιος θα επιθυμούσε από το ΕΣΥ. Αναφέρθηκε βέβαια και στους Έλληνες γιατρούς τους οποίος τους θεωρεί κορυφαίους έστω βέβαια και αν αυτοί αναγκάζονται να ….φύγουν για το εξωτερικό.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς στο μήνυμά του: “Πιστεύω ότι οι Έλληνες γιατροί είναι από τους καλύτερους στον κόσμο. Κι αυτό αποδεικνύεται, άλλωστε, από τη μεγάλη ζήτηση που έχουν στο εξωτερικό, ιδιαίτερα τώρα, σε εποχές κρίσης.

Πεποίθησή μου, ακόμα, είναι ότι με τις ικανότητες και το επίπεδο των γιατρών μας και με τις σύγχρονες υποδομές που διαθέτουμε – κι αυτές που μπορούμε να φτιάξουμε – η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει κέντρο προσέλκυσης ασθενών από πολλές άλλες χώρες. Κι αυτό είναι το όνειρό μου…

Σήμερα πνέει ένας νέος αέρας στη χώρα μας. Οι μεταρρυθμίσεις ξεπερνούν τα εμπόδια και κερδίζουν έδαφος. Στόχος μας είναι η δημόσια Υγεία να πάψει να θεωρείται ο «μεγάλος ασθενής» και να γίνει ο «πρωταθλητής» αυτών των αλλαγών”.