Αντίστροφη μέτρηση για την αποβολή του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τη Διεθνή Ομοσπονδία;

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Ερυθρός Σταυρός
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, σχετική επιστολή στη διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εστάλη την Τετάρτη από τη Διεθνή Ομοσπονδία, αλλά ακόμα δεν έχει παραλειφθεί.

Οι διοικήσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δεν προέβησαν στις απαιτούμενες τροποποιήσεις στο καταστατικό όπως είχαν υποσχεθεί, ενώ η διοίκηση είχε προγραμματίσει να συνεδριάσει σήμερα Πέμπτη για το θέμα, αλλά δεν πρόλαβε τις εξελίξεις.

Γιάννης Μπασκόζος: Το υπουργείο Υγείας προσπάθησε και προσπαθεί για τη σωτηρία του ΕΕΣ

Σε αποκλειστική δήλωσή του στην Athens Voice, ο γενικός γραμματέας Δημοσίας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος τονίζει τα εξής:

«Το υπουργείο Υγείας και προσωπικά ο γενικός γραμματέας Δημοσίας Υγείας προσπάθησαν για τη σωτηρία του ΕΕΣ και προσπαθούν ακόμη.

Με τις προσπάθειες του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του κ. Αλεξανδρή στον ΕΕΣ πραγματοποιήθηκαν πριν από μήνες οι πρώτες αδιάβλητες εκλογές και, σε συμφωνία με την Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών/Ερυθράς Ημισελήνου, καταστρώθηκε ένας ‘οδικός χάρτης’ για την έξοδο του ΕΕΣ από την βαθιά κρίση και την απόλυτη αναξιοπιστία.

Η ευθύνη για την καταστρατήγηση και την ακύρωση του ‘οδικού χάρτη’, καθώς και για τις συνέπειες αυτής της τακτικής, βαρύνει αποκλειστικά τη διοίκηση του ΕΕΣ.

Το υπουργείο Υγείας θα συνεχίσει να προσπαθεί για τη σωτηρία του ΕΕΣ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν